avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1084 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Intrerupere contract de munca pe perioada determinata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Intrerupere contract de munca pe perioada determinata

Am fost angajat cu contract de munca pe perioada determinata, dar inainte de expirarea contractului seful meu m-a pacalit sa semnez pe loc desfacerea contractului de munca cu acordul partilor pe motivul ca se inchide proiectul si e mai bine sa plec ca sa am timp sa gasesc un alt loc de munca .

Hartiile s-au semnat in mare graba, fara a mi se da ragazul sa le analizez.Astfel m-am trezit ca in locul compensatiei promise am primit drepturile corespunzatoare unui preaviz si atat.

Nu mi-am ridicat documentele de lichidare
.
Intrebari
1 Ce posibilitate de contestare a acestei decizii am?
Este necesar sa reclam la ITM Bucuresti sau trebuie sa actionez direct in justitie?

2 Are vreo importanta daca imi ridic sau nu documentele de lichidare inainte de a avea raspunsul la contestatia mea ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:45, 23 Martie 2014
1 Ce posibilitate de contestare a acestei decizii am?
Este necesar sa reclam la ITM Bucuresti sau trebuie sa actionez direct in justitie?

Decizia de incetare a c.i.m. se contesta la instanta de judecata si nu la ITM.
ITM-ul nu are cum sa va ajute in aceasta problema. Dvs ati semnat acele acte.
Va trebui sa demostrati in instanta faptul ca ati fost dus in eroare de catre angajatorul dvs.

2 Are vreo importanta daca imi ridic sau nu documentele de lichidare inainte de a avea raspunsul la contestatia mea ?

Nu are nicio relevanta daca va ridicati sau nu nota de lichidare, adeverinta de somaj si adeverinta de vechime.

Ultima modificare: Duminică, 23 Martie 2014
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

In urma unei concedieri abuzive angajatorul refuza plata concediului de odihna si semnarea statelor de plata angyangy angyangy Am fost pacalita de fosta patroana sa-mi dau demisia cu acordul ambelor parti de la data de 19 octombrie ,problema este ce pe 16si 17 octombrie am fost la ... (vezi toată discuția)
primirea deciziei de concediere orber orber In data de 30 septembrie, dupa efectuarea celor 20 de zile de preaviz, urmeaza sa incetez activitatea la firma, deoarece postul meu a fost desfiintat.Am ... (vezi toată discuția)
Refuz eliberare nota de lichidare ema.1 ema.1 Ma confrunt cu urmatoarea situatie: am solicitat angajatorului demisie si mi-a aprobat(conf art 55lit b codul muncii) pt ziua de 22 martie. Astazi m-am ... (vezi toată discuția)