avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 335 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Putem inchide uscatorul?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Putem inchide uscatorul?

Buna seara!

Suntem o asociatie de proprietari si vrem sa inchidem uscatorul de la ultimul etaj(etaj 4),
deoarece nu se foloseste nicio familie de el, in afara unei singure familii.
Il putem inchide?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 02:15, 24 Martie 2014
Nu stiu exact, am auzit ca fiecare proprietar plateste acea suma(nu stiu care) pt.uscator, fara sa se foloseasca de el.
Va multumesc
Uscatoria,ca si calea de acces,subsolul tehnic ,terasa necirculabila,ghenea de gunoi,liftul ,reprezinta parte comuna,pentru a care lunar fiecare proprietar detine obligatia sa achite lunar cotele de intretinere- indiferent daca utilizeaza sau nu acele spatii parti comune
Ca unii proprietari nu inteleg sa foloseasca partile comune -dupa cum nici locatarii de la parter pot sa nu utilizeze liftul,nu constituie temei legal pentru a fi exonerati de la plata parti comune,sau pentru a restrictiona accesul la partile comune acelora care inteleg sa foloseasca spatiul conform destinatiei din cartea tehnica a constructiei
In conditiile expuse asociatia de proprietari nu poate hotari restrictionarea utilizarii uscatoriei sau sa oblige proprietarul care intelege sa se foloseasca de partea comuna la plata de sume suplimentare
Precizati ca restul proprietarilor nu folosesc uscatoria... a impus asociatia de proprietari restrictii pentru folosirea acesteia ?
Eu am citit gresit primul mesaj crezand ca ati scris ca vreti sa inchiriati nu sa inchideti. Si citind celelalte mesaje nu intelegea de ce va soun toti de "inchidere".
Oare chiar vreti sa-l inchideti? Ce fapta a savarsit bietul uscator ca sa-l inchideti!?
Sigur ca glumesc dar o fac pentru ca se potriveste. Uscatorul are o destinatie din constructie si trebuie folosit in scopul pentru care a fost construit si nu inchis.
Daca proprietarii vor sa-i schimbe destinatia, o pot face prin hotarare majoritatii, a conducerii asociatiei si a celor direct invecinati pe orizontala si verticala. Asa puteti ca in acel uscator sa stabiliti sediul asociatie, sa-l folositi pentru a depozita arhiva sau alte obiecte ale asociatie, tot asa de bine cum puteti sa-l inchiriati unui vecin care va plati o chirie catre asociatie, bani de care vor beneficia toti vecinii facandu-se diverse reparatii din acestia.
Asadar nu este logic sa-l inchideti ci sa-l folositi asa cum hotarati. Inteleg ca vreti sa-l scoateti de acolo pe vecinul dumneavoastra. E in regula si-l puteti scoate daca anuntati ca inchiriati spatiul pentru suma de 50-100-200 lei/luna. Poate ca sunt mai multi care vor sa ia acel spatiu in chirie (inclusiv cel care-l foloseste acum) si cel care ofera mai mult poate sa-l obtina.
Nu sta nimeni in uscator!VREAU SA SPUN CA NUMAI ACEL VECIN-PROPRIETAR-il foloseste(ADICA USUCA RUFE, atata tot), iar noi, ceilalti locatari platim cota-parte pe luna(sau cum se numeste) FARA SA FOLOSIM USCATORUL!Vrem sa-l inchidem pur si simplu.Toti locatarii vor, in afara de unul.(Vom vedea altadata ce vom face cu uscatorul)
Pai daca nu vreti sa il folositi, nu vreti sa il inchiriati, dar vreti DOAR sa il dati afara pe vecin ca isi usuca rufele, asta suna putin a rautate (ma scuzati), ca de platit tot atat platiti la intretinere, nu va reduce si nu va creste intretinerea nici macar cu 0.001 lei.
Mai bine discutati daca este cineva dispus sa il inchiriere, iar dupa aceea il dati afara.

Alte discuții în legătură

Uscatoria unui bloc nu o pot folosi toti locatarii? daneza_eu daneza_eu uscatoria unui bloc nu o pot folosi toti locatarii? buna ziua. blocul in care locuiesc are uscatorie pentru care platim fiecare locatar. unde as putea sa ... (vezi toată discuția)
Probleme cu repartizarea cheltuielilor de catre administrator GabiToader GabiToader Buna ziua, as dori sa stiu ce masuri pot lua daca administratorul a dispus, fara sa ma anunte, ca din octombrie 2012 sa mi se repartizeze mie cheltuielile cu ... (vezi toată discuția)
Uscator AIFTINCAI   GIGI AIFTINCAI GIGI locuiesc la et.10 pe o scara cu 40 apart. si deasupra ultimului nivel sunt doua uscatoare pentru care Presedintele este hotarat sa ne ceara chirie. Precizez ... (vezi toată discuția)