avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 805 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Putem inchide uscatorul?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Putem inchide uscatorul?

Buna seara!

Suntem o asociatie de proprietari si vrem sa inchidem uscatorul de la ultimul etaj(etaj 4),
deoarece nu se foloseste nicio familie de el, in afara unei singure familii.
Il putem inchide?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 02:15, 24 Martie 2014
@CYBORG

Uscatorul din constructie are destinatia de uscare rufe,neputand fi folosit drept spatiu de locuit
Toti proprietarii au obligatia sa achite parti comune,chiar daca nu folosesc terasa necirculabila,subsolul tehnic,etc
Aspectul ca doriti sa "inchideti pur si simplu uscatoria " nu are temei legal

CYBORG a scris:
iar noi, ceilalti locatari platim cota-parte pe luna(sau cum se numeste)..

Eu nu stiu ca veun proprietar de apartament sa plateasca pentru spatiile comune din bloc ceva la Primarie, la asociatie sau in alta parte.
Fiecare apartament are o cota-parte care este determinata matematic de suprafata utila a apartamentului si de suma suprafetelor utile a tuturor apartamentelor dintr-o scara. Si acest raport matematic da acelasi rezultat indiferent ca pe acea scara exista 5 uscatoare ori nu exista nici unul.
Aveti o infirmatie gresita de undeva.
@CYBORG

Slava Domnului ca puteti intra aici, pe forum, sa intrebati si sa vi se raspunda, ca altfel ma tem ca ramaneati cu impresia ca proprietarii platesc pentru scari, pentru holuri, pentru usa din fata a blocului, pentru a din spate etc. ...ceva, undeva.

Asa cum vi s-a explicat:
- nu platititi nimic, nicaieri pentru uscatorie;
- uscatoria este un spatiu comun cu destinatia de a usca rufe si oricare proprietar il poate folosi gratuit. In cazul in care acest spatiu este folosit de mai multi sau de toti se poate face o organizare a spatiului si a timpului de folosinta;
- niciun proprietar nu-l poate impiedica pe un altul sa foloseasca acest spatiu;
Legea 230/2007 de infiintare a asociatiilor de proprietari spune:
Art. 18. - In cazurile in care in cladirile de locuinte unul dintre proprietari sau chiriasi impiedica, cu buna-stiinta si sub orice forma, folosirea normala a cladirii de locuit, creand prejudicii celorlalti proprietari ori chiriasi, dupa caz, proprietarii sau reprezentantul legal al acestora pot solicita instantei sa hotarasca masurile pentru folosirea normala a cladirii, precum si plata daunelor.

- in cazul in care asociatia de proprietari are oferta de inchiriere a acelui spatiu, deci de incetare a folosintei comune, atunci:
Art. 39. - Proprietatea comuna poate fi utilizata de catre terti, persoane fizice sau juridice, de drept public ori de drept privat, numai cu acordul majoritatii proprietarilor membri ai asociatiei si al proprietarilor direct afectati de vecinatate, in baza unui contract de inchiriere, de folosinta sau de concesiune


De platit, platiti impozit pentru locuinta, adica pentru apartament si nimeni din lumea asta nu va va diminua impozitul pentru ca inchideti uscatoria.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Uscatoria unui bloc nu o pot folosi toti locatarii? daneza_eu daneza_eu uscatoria unui bloc nu o pot folosi toti locatarii? buna ziua. blocul in care locuiesc are uscatorie pentru care platim fiecare locatar. unde as putea sa ... (vezi toată discuția)
Probleme cu repartizarea cheltuielilor de catre administrator GabiToader GabiToader Buna ziua, as dori sa stiu ce masuri pot lua daca administratorul a dispus, fara sa ma anunte, ca din octombrie 2012 sa mi se repartizeze mie cheltuielile cu ... (vezi toată discuția)
Transformare uscatorie in magazin alina_25 alina_25 Daca la un bloc cu 4 etaje care are uscatoria este situata la parter situata cei de la parter nu doresc transformarea ei in magazin (galagia facuta de ... (vezi toată discuția)