avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 940 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Partajare in parti egale?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Partajare in parti egale?

atunci cind se hotaraste a se efectua partajarea, instanta poate lua hotarirea de a face partajarea in mod egal, chiar daca contributia partilor a fost diferentiata pina la acel moment?:O
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 09:24, 24 Martie 2014
partajul se face conform cotelor de proprietate noate in cartea funciara.
daca se dovedeste contributia superioara a uneia dintre parti, atunci cotele vor fi proportionale cu contributia fiecaruia.
Instanta va da o incheiere interlocutorie prin care va stabili cotele parti de proprietate asa cum apreciaza instanta in urma administrarii probatoriului.

Daca este vorba despre un partaj intre soti, legea prezuma contributia egala a sotilor, insa nimic nu impiedica a se face dovada contrara prin probele admise de lege.

Prin urmare, instanta este suverana sa aprecieze asupra cotelor de contributie, dupa administrarea probelor.

Daca sunteti nemultumita de decizia instantei, incheierea interlocutorie poate fi ataca odata cu fondul dosarului la instanta superioara.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj LuizaCiolcan LuizaCiolcan buna ziua, Sunt casatarita de peste 10 ani,avem ca posesiuni un apartament si o casa dobandite in timpul casatoriei. Sotul meu este cel care a platit ... (vezi toată discuția)
Taxa de tibru pentru cota diferentiata partaj b com Adrian Vernica Adrian Vernica speta : partaj b comune. Unul din soti solicita a se constata ca participatia la dobândirea bunurilor este diferenţiată în sensul că el a participat la ... (vezi toată discuția)
Proces divort si proprietate.... m0ldoo m0ldoo Buna ziua, In urma cu ceva ani am cumparat o proprietetate impreuna cu fratele meu, la momentul respectiv acesta nu era casatorit dar eu da... pe actul de ... (vezi toată discuția)