avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1095 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Probleme boxa subsol
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Probleme boxa subsol

Buna ziua,locuiesc intr-un apartament la parterul unui bloc si iarna pardoseala este foarte rece. anul aceste blocul a fost reabilitat termic numai ca un vecin cu boxa la subsol nu avreut sa deschida boxa din diferite motive iar baietii cu reabilitarea nu au avut acces pentru a izola, accea boxa se afla sub camera mea. Ce-i de facut pentru a avea acces???tin sa precizez ca subsolul blocului este proprietate comună.
Cel mai recent răspuns: ContSters241232 , utilizator 13:45, 24 Martie 2014
se poate sa nu fie propreitate comuna boxa domnului respectiv. spatiul comun este doar calea de acces catre boxe...nu cred ca si boxa este spatiu comun. depinde si ce scrie in contractul sau actul de propietate al domnului respectiv.
Pentru raspuns la obiect este necesar sa precizati concret statutul boxei
Chiar daca boxa este proprietate privata,proprietarul detine obligatia sa permita accesul pentru executarea de intretinere si reparatii executate de catre asociatia de proprietari
L nr 230/2007 Art. 14
Proprietarul este obligat să mentină proprietatea sa individuală, apartament sau spatiu cu altă destinatie decât aceea de locuintă, în stare bună, pe propria cheltuială. Niciun proprietar nu poate încălca, afecta sau prejudicia dreptul de proprietate comună sau individuală a celorlalti proprietari din condominiu.
Art. 15
Cu un preaviz de 5 zile, proprietarul este obligat să accepte accesul în apartamentul sau în spatiul său al unui delegat al asociatiei, atunci când este necesar să se inspecteze, să se repare ori să se înlocuiască elemente din proprietatea comună, la care se poate avea acces numai din respectivul apartament sau spatiu. Fac exceptie cazurile de urgentă, când accesul se poate face fără preaviz.
Ultima modificare: Luni, 24 Martie 2014
ynocentta, utilizator
boxele au fost facute de catre locatari cu acordul comitetului(presedinte bloc, membri comitet). ele nu apar in contractul de vanzare-cumparare a locuintei. Pot obliga persoana respectiva intr-un fel sa izoleze pardoseala daca cei de la reabilitare nu va mai veni? pot fii dat in judecata daca sparg boxa respectivului???
Legea 230/2007 Art. 16. - (1) Proprietarii sunt obligati sa ia masuri pentru consolidarea sau modernizarea cladirii, pentru reabilitarea termica si eficienta energetica, potrivit prevederilor legale. Indiferent de natura interventiilor, se va avea in vedere mentinerea aspectului armonios si unitar al intregii cladiri.
(2) In cladirile afectate de seisme, proprietarii au obligatia de a lua de urgenta masuri pentru consolidare, cu sprijinul autoritatii publice locale sau centrale.
Art. 17. - Daca proprietarul unui apartament ori spatiu sau oricare alta persoana care actioneaza in numele sau provoaca daune oricarei parti din proprietatea comuna sau unui alt apartament ori spatiu, respectivul proprietar sau respectiva persoana are obligatia sa repare stricaciunile ori sa plateasca cheltuielile pentru lucrarile de reparatii.
Art. 18. - In cazurile in care in cladirile de locuinte unul dintre proprietari sau chiriasi impiedica, cu buna-stiinta si sub orice forma, folosirea normala a cladirii de locuit, creand prejudicii celorlalti proprietari ori chiriasi, dupa caz, proprietarii sau reprezentantul legal al acestora pot solicita instantei sa hotarasca masurile pentru folosirea normala a cladirii, precum si plata daunelor.


Nu spargeti boxa, vorbiti cu presedintele asociatiei si vedeti ce este de facut.

Ultima modificare: Luni, 24 Martie 2014
ContSters241232, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reabilitare termica pe o proprietate privata RaDracones RaDracones Buna ziua! Va rog o clarificare pentru urmatoarea situatie: 1. Reabilitare termica aprobata in AG; 2. Se executa reabilitarea in spatiile comune ale ... (vezi toată discuția)
Drept de utilizare boxa la bloc xcpaula xcpaula buna ziua. urmeaza sa cumpar o garsoniera la parter, fara balcon. blocul dispune de boxe la subsol, dar proprietarul nu are boxa in folosinta. vreau sa stiu ... (vezi toată discuția)