avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 334 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cum anulez un act de vanzare cumparare intre mine si ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cum anulez un act de vanzare cumparare intre mine si fratele meu daca acesta nu a platit ce scrie in act?

am vandut un teren fratelui meu,acesta a zis ca ami plateste banii cand ajungem acasa,dar cand am ajuns acasa nu mi-a dat nimic,cum pot sa sparg acest act?mentionez ca imediat dupa ce am semnat actul la notar el a fugit in Grecia.multumesc
Cel mai recent răspuns: themis , utilizator 18:56, 26 Martie 2014
Solicitati instantei rezolutiunea contractului si repunerea partilor in situatia anterioara.
Instanta dispune daca exista o cauza pe rolul acesteia!
Presupun că aţi încheiat un act autentic. Mai presupun, de asemenea, că în act este specificat faptul că fratele a plătit, respectiv dumneavoastră aţi încasat întregul preţ.

Dacă e aşa, nu văd cum aţi putea răsturna prezumţia că actul reprezintă voinţa părţilor şi că el reflectă realitatea de fapt şi de drept.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

In ce conditii se poate ataca de catre mostenitori un contract de vinzare cu clauza de uzufruct viager catre unul din copii? denisb denisb Buna ziua, Am urmatoarea situatie: In anul 2001 parintii mei si cu mine am semnat un contract de vinzare cumparare a apartamentului lor cu clauza viagera. ... (vezi toată discuția)
Actiune in rezolutiune - calitate procesuala activa Raldina Raldina Buna ziua, Cu privire la actiunea in rezolutiunea unui contract de vanzare-cumparare a unui imobil, aceasta poate fi introdusa doar de unul dintre soti ... (vezi toată discuția)
Daca este vorba de o fapta penala? karmeni karmeni Am un act de mostenitor in care sunt specificati: eu, bunicul meu si fratele. In acel act sunt specificate un numar de actiuni, la o anumita societate. Eu nu ... (vezi toată discuția)