avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 719 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Reprezentare ONG aflat in procedura de modificare act ...
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Reprezentare ONG aflat in procedura de modificare act constitutiv

Buna ziua,
Reprezint un ong ce a demarat procedura de modificare a actului constitutiv pentru schimbarea membriolor Consiului Director.
Intre timp trebuie sa semnam niste acte, dar nu se stie cine reprezinta ong-ul pana la ramanerea irevocabila a hotararii instantei.
Va multumesc,
Cel mai recent răspuns: radumititean , utilizator 20:50, 24 Martie 2014
Mentionati in PV-ul Adunarii Generale o persoana din CD care va fi imputernicita cu derularea formalitatilor pentru modificarea statutului. Logic, pana cand hotararea instantei ramane definitiva, actualul CD va reprezenta ONG-ul.
Cred ca una este imputernicitul (persoana care va merge la instanta) si alta este reprezentantul legal. Conform OG26, reprezentantul legal este CD care in cele mai multe cazuri deleaga aceasta calitate catre Presedinte. Legea prevede faptul ca aceasta atributie a CD poate fi delegata si catre alte persoane din afara CD (sunt putine situatii cand nu exista functia de presedinte).

Opinia mea este ca noul CD isi intra in atributii imediat dupa decizia de schimbare a CD. Inregistrarea la judecatorie eu o percep doar pentru opozabilitatea fata de terti.
ONG-ul e reprezentat de presedinte sau alta persoana din CD nou ales sau mandatata de CD nou ales, daca nu s-a prevazut in Statut sau in hotararea AG in mod expres altfel, doar ca, nefiind inca operate in RAF modificarile, va trebui ca acea persoana sa isi dovedeasca aceasta calitate cu un exemplar original / duplicat / copie legalizata a procestului-verbal de sedinta AG sau / si cu actul aditional la Actul Constitutiv / forma actualizata a Actului Constitutiv adoptata de AG in care e consemnata noua componenta a conducarii si Statutul din care rezulfa ca in virtutea functiei, acea persoana reprezinta legal asociatia, sau in lipsa de asemenea prevedere statutara, hotararea AG sau ca CD cum ca e mandatat sa reprezinte asociatia....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturile presedintelui ong in relatia cu tertii MarinelaSircuta MarinelaSircuta Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea situatie. Sunt presedintele unui ONG, recent mi s-a solicitat sa actualizez datele la banca (sunt persoana ... (vezi toată discuția)
Drept de semnatura la contul bancar lukserv lukserv Sunt vicepresedinta la o asociatie non-profit si din cauza ca presedinta a plecat in Franta nu am acces la contul din banca, si sa semnez contracte de ... (vezi toată discuția)
Schimbare consiliul director intr-un ong Dan012345 Dan012345 Buna ziua, Dorim schimbarea presedintelui unei Asociatii (nu este asociatie de proprietari ci ong). El este numit in Actulul Constitutiv si in Statut. In ... (vezi toată discuția)