avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 534 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Reducere salariu
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Reducere salariu

In anul 2010, in urma unei actiuni judecatoresti semnata de toti angajatii unei institutii publice, a rezultata o hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila prin care ni se acorda un anumit spor in cuantum de 25% din salariul de baza.
Aceasta hotarare a fost pusa in practica iar ulterior conform modificarilor de legislatie, acest spor a fost inclus in salariu.
In prezent, urmare a unui control al Curtii de Conturi, s-a impus conducatorului institutiei sa scoata acest spor din salariu iar toti banii acordati pana acum sa fie returnati.
Motivatia acestuia a fost ca hotararea judecatoreasca a fost obtinuta pe alt cadru legal care ulterior s-a schimbat.
Este posibil asa ceva, poate Curtea de Conturi sa anuleze o hotarare judecatoreasca indiferent cum a fost data?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:39, 24 Martie 2014
Curtea de Conturi nu poate anula o hotarare judecatoreasca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amnistie fiscala LIA VRANCEANU LIA VRANCEANU Buna ziua . Va rog sa ma lamuriti si pe mine , daca se poate , in urmatoarea problema : in anul 2009 am castigat in instanta acordarea unui spor de dispozitiv ... (vezi toată discuția)
Decizie de imputare a sporului pentru conditii vatamatoare saturniana14 saturniana14 In urma controlului curtii de conturi s-a luat decizia de catre angajator sa se impute sporul pentru conditii vatamatoare, desi aveam buletin de determinare ... (vezi toată discuția)
Retinere din salariu fara acordul salariatului roxanabogdan82 roxanabogdan82 Va rog sa ma ajutati in rezolvarea unei probleme legate de salariu. Din anul 2010 am fost incadrata gresit,nu din vina mea si implicit am fost remunerata ... (vezi toată discuția)