avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 970 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Act aditional - marire salar , neinregistrat in ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Act aditional - marire salar , neinregistrat in Revisal, dar contabilul sustine ca s-au platit contributii la valoarea marita .

Buna ziua,
In cadrul firmei in care am lucrat mi s-a marit salariul brut , in 2012, de la 1200 la 1400 ron. Cel putin asa era trecut pe statul de plata pe care il semnam. Acum nu mai lucrez la firma respectiva, dar am cerut o adeverinta de vechime din care sa reiasa salariul brut pe ultimele 6 luni, si contabila imi zice ca ea nu a facut decizie de majorare de la 1200 la 1400, dar ca a platit contributiile la somaj si CAS pe valoarea de 1400 ron. Dar totusi in adeverinta de vechime ea imi trece salar brut din 2012 pana in 2013 de 1400ron. Este corect si este valabila aceasta adeverinta, cu majorare de la 1200 la 1400 ron, fara act aditional si neinregistrat in Revisal. Multumesc anticipat!
Ultima modificare: Luni, 24 Martie 2014
BFlor, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:48, 25 Martie 2014
1. Un c.i.m. se poate modifica si fara a se incheia un act aditional .

2. Puteti fie sa sesiztai ITM-ul , fie sa actionati in instanta pe angajator sau sa apelati la mediere.
Se poate verifica undeva, la CAS sau la pensii, daca angajatorul mi-a platit contributiile pe suma de 1400 ron sau doar ma duce cu vorba?
Puteti solicita de la CNPP un certificat de stagiu de cotizare pe anul 2013.
Stagiul de cotizare se certifică asiguraţilor, din oficiu, o dată la 2 ani, de CNPP.
Stagiul de cotizare se certifică şi la cererea asiguraţilor contra cost. Tariful serviciului respectiv este de 15 lei.
Cel mai usor si sigur pentru a afla ce contributii s-au platit pentru dvs ar fi la ANAF, unde a fost depusa declaratia 112. Dar aici trebuie sa gasiti multa intelegere, pentru ca nu sunt obligati de lege sa va ofere imformatii. Mai puteti incerca la Casa de Pensii sa aflati ce venituri v-au fost declarate in perioada de care vorbiti.
ANAF-ul este obligat prin lege sa raspunda unei petitii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salariu ulma ulma Bun ziua, In Octombrie 2011 in urma unui act aditional,mi-a fost marit salarul brut de la 900 lei la 1200.In urma cu cateva zile,un coleg mi-a spus ca nu ... (vezi toată discuția)
Salariul minim olimiha olimiha Am aflat de curand ca salariul minim pe economie pentru angajatii cu studii superioare ar trebui sa fie 1200 roni dar la mine nu s-a modificat nimic. Cum as ... (vezi toată discuția)
Calcul vechime pensie dupa revisal sorineldobre sorineldobre Dupa decembrie 2010 cartea de munca a devenit caduca . in continuare angajarea se face pe baza de Revisal . Intrebare : daca fac varsta de pensie pt. perioada ... (vezi toată discuția)