avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 570 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... Decizie legala a unui director
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

Decizie legala a unui director

Buna,
Lucrez in cadrul unei untati de invatamant preuniversitar pe postul de laborant scolar cu o vechime de 25 ani,una dintre responsabilitatile postului fiind si aceea de gestionare a materialului didactic existent in scoala,tinand o evidenta clara in urma inventarului anual.Este legal ca directorul unitatii printr-o decizie,(zic eu luata din rea-vointa si razbunare,eu fiind omul care spune verde in fata ce are de spus), sa decida predarea-primirii gestiunii mai sus mentionate unui alt coleg?Precizez ca nu exista nici un referat de abatere disciplinara,avertisment etc.care sa conduca la o asemenea decizie.Unde pot sa contest o asemenea decizie?...,eventual pe o scara ierarhica.
Si...cu respect, as vrea sa va mai adresez o intrebare.Am absolvit in 2008 cursurile unei institutii de invatamant superior,specialitatea administratie publica si stiinte juridice,insa incadrarea mea salariala a ramas la cea de laborant cu studii medii,directorul motivand ca nu am studiile in specialitatea postului pentru a ma putea incadra cu studii superioare.Mentionez ca functia de laborant scolar deserveste lab.de:fizica,chimie,biologie,industrie alimentara,patologie veterinara etc.Va intreb pe dvs.ce specialitate ar fi trebuit sa urmez ca sa obtin drepturile salariale aferente.
Va multumesc,
Cel mai recent răspuns: elena138 , utilizator 16:06, 25 Martie 2014
Daca sunteti mai multi laboranti, nu vad de ce nu ar putea si altcineva sa aiba gestiunea. Directorul are voie sa numeasca anual persoana care detine gestiunea materialelor, acesta facand parte obligatoriu si din comisia de inventar a unitatii de invatamant.
In privinta celei de-a doua probleme, va trebuie studii in specialitatea postului, respectiv: fizica, chimie, biologie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incadrare camytza_32 camytza_32 Sunt absolventa de universitate, specializarea \"economist\", absolventa de master, specializarea: Gestiune contabila si financiara, absolventa de modul ... (vezi toată discuția)
Calcul salariu laborant scolar treapta i a cu studii superioare de lunga durata la cursuri de zi. ContSters192230 ContSters192230 Buna ziua! Sunt laborant scolar in invatamantul preuniversitar,pentru disciplinele; chimie, fizica, biologia.Am absolvit Facultatea de Horticultura,cursuri de ... (vezi toată discuția)
Spor conditii periculoase sau vatamatoare delia blaga delia blaga Buna ziua. Sunt laborant intr-o institutie de invatamant preuniversitar, Am avut acest spor pana in 2009 in procent de 5%, apoi mi-a fost sistat si l-am ... (vezi toată discuția)