avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 789 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Autorizatie de construire a imobileleor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Autorizatie de construire a imobileleor

Am un lot infundat pe care exista 2 imobile...o casa buna de locuit si cealalta foarte veche pt demolare.In urma cu 5 ani vecinul meu s-a gandit sa vanda lotul din fata caesi mele pe care se afla singura mea cale de acces;aceasta nefiind scrisa in cf nu imi apartinea.Credeati ca daca momentan exista un proces in curs in legatura cu un eventual drum de servitute,as avea vreo sansa sa pot sa incep o noua constructie???Daca da de ce acte am nevoie sau ce trebuie sa fac.Imi doresc cu disperare sa pot construi dar am fost la cei de la primarie si mi-au zis ca pana nu le arat un drum inscris in cf nu vor sa-mi dea autorizatie de construire...desi un vecin ma poate ajuta sa-mi bag toate materialele. de constructie pe lotul respectiv ,doar ca nu le pot dovedii lor ca am o cale de acces legala.Ce pot face??MULTUMESC!#-o#-o#-o
Cel mai recent răspuns: Alin Paidiu , Avocat 10:36, 28 Aprilie 2009
Autorizatiile de constructie nu se acorda decat daca se face dovada unei cai de acces.
Faptul ca un vecin va lasa sa bagati materialele in curte nu are nici o relevanta pentru acordarea autorizatiei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Coproprietate cote parti Catala Catala Buna ziua, Va supun atentiei urmatorul caz: In urma unei iesiri din indiviziune au rezultat 4 loturi pentru trei proprietari.Unul din loturi a ramas in ... (vezi toată discuția)
Este legal sau nu? Manole Dumitru Manole Dumitru Buna ziua; Am o proprietate pe care am dezmembrat-o in 4 loturi; 1). Trei loturi cu destinatie pentru construirea a 3 imobile. 2). un lot Cale de ... (vezi toată discuția)
Dreptul la servitute simonasimona simonasimona avem in camp o holda,la care nu avem cale de acces decat trecand pe la vecini.mai nou acestia nu ne mai lasa sa trecem pe proprietatea lor.ce solutie exista ... (vezi toată discuția)