Buna ziua! Sunt mama unui copil de 9 ani,provenit din prima mea casatorie.Il cresc alaturi de actualul meu sot de 6 ani.Tatal sau natural nu l-a vazut de la divort-7.5ani si nici pensie alimentara nu i-a platit niciodata.Va rog sa ma ajutati sa rezolv problema cat mai usor si cat mai repede pt. ca deja copilul are 9 anisori si intreaba de ce el are alt nume de familie decat al nostru.As vrea sa stiu daca, folosindu-ma de faptul ca n-a platit pensia alimentara,il pot forta sa renunte la drepturile parintesti sau daca nu,cum altfel il pot obliga sa-si dea acordul ca actualul meu sot sa il infieze.Mentionez ca mai are un copil in intretinere din prima sa casatorie,12-13 ani are copilul,iar acum este cu a treia sotie .
buna ziua,
In privinta pensiei alimentare:
1. Va trebui sa va adresati parchetului cu o plangere pentru abandon de familie astfel incat sa-l determinati sa v-o plateasca macar pentru ultimii 3 ani;
2. Va trebui sa va adresati instantei pentru actualizare functie de veniturile actuale ale lui.
3. In privinta adoptiei nu puteti face nimic fara aprobarea lui.
Neplata pensiei alimentare nu este un motiv. Va trebuie acodul sau pentru ca copilul sa fie adoptat. Vb cu el si explicatii ca asa ar fi cel mai bine pt. micut, vb si cu actuala sotie, daca nu l-a interesat de copil pana acum nu cred sa va faca probleme. Explicati-i ca prin infiere copilul dvs. nu o sa-l mai mosteneasca, cea ce cred ca o sa-i placa actualei. Bafta!
Infiat copil
silviu35
O femeie e in divort sotul ei a fost internat la spital cu capul,ea are 2 copii o fata si un baiat vreau sa ia-u unul pe numele meu ea e de acord ca sa ne ... (vezi toată discuția)
Infiere! va rog mult!
Sora mea, are dintr-o casatorie anterioara un copil in varsta de 22 de ani.Tatal copilului i-a platit pensie alimentara doar in primul an de vita .De ... (vezi toată discuția)