avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 570 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Autorizare activitate microintreprindere la sediul ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Autorizare activitate microintreprindere la sediul social

Buna ziua!

Sunt asociatul unic al unei microintreprinderi pe care am creat-o depunand personal documentele la ONRC. Urmeaza sa efectuez activitati de freelancing (soft) la sediul social. Problema este ca pe certificatul constatator pe care l-am primit scrie doar "Clasa CAEN : Activitati proprii de birou pentru societate". Nu zice nimic de coduri , ele apar doar in Rezolutie.

Asta inseamna ca nu sunt autorizat si astfel trebuie sa merg la ONRC sau la Primarie sa obtin autorizatia pentru CAENurile care apar in Actul constitutiv ?

Din cate imi amintesc parca am completet o foaie tip Model 2 la inregistrare dar nu mai tin minte daca am trecut si codurile CAEN pe ea.

Multumesc!

Ultima modificare: Marți, 25 Martie 2014
alexu33, utilizator
Cel mai recent răspuns: Denisa Stanca , Avocat 16:38, 25 Martie 2014
Pentru autorizarea activitatilor dorite se va depune la ORC declaratia model 3 in care se va mentiona codurile CAEN dorite si activitati de birou la sediul social.

Cand se autorizeaza pentru prima data se foloseste declaratia model 2, ulterior cand se fac modificari se foloseste declaratia model 3 si daca se doreste mentinerea celor autorizate anterior se vor trece din nou in declaratie.
Am inteles! In cazul in care nu mai stiu ce coduri am trecut pe declaratia model 2 (atunci cand am inregistrat firma) exista vreo posibilitate (fara sa cer un certificat constatator) de a afla ce coduri CAEN sunt autorizate la sediul meu social ? Eventual sa intreb pe doamnele de la ghiseul ONRC?

In afara de declaratia 010 pe care am depus-o si de 100 pe care va trebui s-o depun trimestrial mai trebuie sa anunt ANAF-ul si cu altceva? Spre ex. daca autorizez activitatile la sediul social ce declaratie trebuie depusa la anaf pentru a fi notificati de schimbare? Mentionez ca sunt microintreprindere, fara angajati.

Multumesc!
Ultima modificare: Marți, 25 Martie 2014
alexu33, utilizator
Daca nu iti amintesti ce ai autorizat si nici nu mai ai certificatul constatator pentru autorizare, asa cum spuneai si tu, le intrebi pe dnele. de la ghiseu.

Din cate stiu eu daca sa fac modificari cu privire la codurile CAEN autorizate nu e necesar sa anuntati ANAF-ul, in ceea ce priveste celelalte declaratii este bine sa apelezi la serviciile unui contabil, iti pot recomanda un contabil daca nu ai.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deschidere punct de lucru - coduri caen qu3en_bee qu3en_bee Buna ziua, Doresc sa deschid un punct de lucru si am cateva nelamuriri: - am gasit toate actele necesare pe onrc dar pe un alt forum am citit ca pe langa ... (vezi toată discuția)
Inapoiere certificat constatator RMD_82 RMD_82 In cazul schimbarii sediului social, cesiunii de parti sociale si a revocarii administratorului se inapoiaza Certificate Constatatoare ORC-ului. Cand Se ... (vezi toată discuția)
Infiintare firma cosminhala cosminhala Buna ziua. Ca sa imi infiintez un SRL avand ca obiecte de activitate toate codurile CAEN, dupa ce incep activitatea trebuie apoi autorizate? Daca da, unde ... (vezi toată discuția)