avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 641 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Taxa de timbru - C.p. sau C.p.p.
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Taxa de timbru - C.p. sau C.p.p.

Buna ziua,

Am o intrebare legata de noul Cod penal si / sau Codul de procedura penala.

In cazul in care doresc sa dau in judecata pe penal o institutie publica (inselaciune) si se solicita si daune / despagubiri, se plateste taxa de timbru la valoarea daunelor solicitate?
Cel mai recent răspuns: adrianadamian2009 , utilizator 16:47, 25 Martie 2014
Va recomand sa cititi art.19 si 20 din Codul de Procedura penala in vigoare....acolo gasiti raspunsul privitor la taxa de timbru...dar trebuie sa vedeti, tot in codul penal, daca institutia publica in cauza poate fi subiect de drept penal
Ultima modificare: Marți, 25 Martie 2014
vasile2013, utilizator
Multumesc pentru raspuns. Nu stiam daca s-a mentinut scutirea de taxa si in NCP si NCPP.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce taxe platesc pentru o actiune in civil masayoshi masayoshi Pentru urmatoarea actiune in civil am calculat urmatoarea taxa de timbru ... (vezi toată discuția)
Contestatie pe baza art 595 ncpp almiha almiha buna ziua,va rog frumos o lamurire ,am fost condamnat definitiv la curtea de apel,pe baza v cod penal,chiar daca am argumentat ca aplic ncp este mai ... (vezi toată discuția)
Obligat sau nu ,sa plateasca taxa de timbru? Alexutzu Alexutzu persoana s-a indreptat pe civil,impotriva unei persoane careia i s-a dat de catre procuror o amenda administrativa si s-a specificat in ordonanta ca persoana ... (vezi toată discuția)