avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 437 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... demisie presedinte asociatie de proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

demisie presedinte asociatie de proprietari

Va rog sa ma ajuati cu o problema delicata:
In blocul in care stau avem un presedinte extrem de temator si care se fereste sa ia decizii importante.
Acum are de semnat un contract de investitii, foarte mare aprox 200 000 ron si gaseste tot felul de tertipuri sa evite acest lucru. Pasii premergatori incheierii acestui contract au fost facuti legal, fapt confirmat inclusiv de o hotarare judecatoreasca. ( un locatar a dat in judecata asociatia cerand ordonanta presedentiala de sistare a lucrarilor, insa instanta a decis ca nu sunt motive intemeiate care sa impuna acest lucru). Acum ne ameninta ca isi da demisia pt ca pur si simplu el este unul din putinii care nu vor sa plateasca si nici nu vrea sa-si asume responsabilitatea.
Este legal ca prin demisia lui, cel care va prelua atributiile cu caracter interimar sa semneze contractul de investitii? Ulterior, in termen de 90 zile vom organiza alegeri si vom face toate procedurile.
Am ajuns cu mare greutate la semnatura finala si am urmat toti pasii legali, asa cum a cerut primaria care a dat autorizatie de contructie si orice intarziere de acest gen ne va costa bani. Suntem prea saraci sa ne permitem acest lucru si nici nu vreau ca cineva sa isi bata joc de ceea ce s-a facut cu eforturi financiare mari.
Cu multumiri,

Rodica
Cel mai recent răspuns: rodicadumitru , utilizator 09:14, 26 Martie 2014
Vad ca omiteti ce este mai important.
In ce consta contractul de investitii??
Pentru ca daca stim va putem spune daca trebuie acordul tuturor 100% sau doar acordul majoritatii ca apoi noul presedinte sa semneze.
Am precizat deja ca avem autorizatie de contructie de la primarie, iar aceasta, ca orice alta lucrare de investitie, nu se elibereaza decat in baza unui tabel semnat de proprietari.
In plus, am precizat instanta nu a avut nimic de obiectat la procedura realizata pana la acest moment.
Pot sa precizez si lucrarea, desi acest lucru nu stiu daca are importanta: termohidroizolatia la terasa.
Conform norme in vigoare in cazul in care presedintele de asociatie nu mai poate sa isi exercite atributiile,poate numi provizoriu vicepresedinte din cadrul membrilor comitetului executiv,care preia autoritatea si competenta acestuia putand pe parcursul a 90 de zile sa reprezinte si sa apere interesele asociatiei de proprietari
rodicadumitru a scris:
Este legal ca prin demisia lui, cel care va prelua atributiile cu caracter interimar sa semneze contractul de investitii? Ulterior, in termen de 90 zile vom organiza alegeri si vom face toate procedurile.

Organizati imediat o adunare generala. In acea adunare generala alegeti alt presedinte mai ales ca tot in adunarea generala presedintele actual isi poate anunta demisia.
Daca isi da demisia doar in fata membrilor comitetului si nu mai asteapata adunarrea generala, cineva din comitet va fi vicepreserdinte. Acest vicepresedinte sa convoace la fel de urgent adunarea genera si acolo alegeti un presedinte.
Nu trebuie sa asteptati 90 de zile cand lucrurile sunt clare. Cele 90 de zile sunt prevazute de lege ca un orizont maxim si nu minim si mai ales pentru cazuri cand presedintele lipseste din asociatie si nu se stie daca se intoarce in aceasta perioada... Ori aici e clar, omul demisioneaza acum si nu peste 3 luni.

multumim problema s-a rezolvat. A inteles ca nu ne-am batut joc si lucrurile s-au derulat legal, ca este importanta opinia majoritatii si ca cei rau platnici si vesnic nemultumiti nu se vor lepada de obiceiurile lor. A semnat contractul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbarea presedintelui de asociatie de locatari matei coca matei coca As vrea sa stiu cum se poate schimba un presedinte de asociatie de locatari, care si-a depus demisia? S-a oferit un alt locatar si vrem sa stim daca poate ... (vezi toată discuția)
Suspendare presedinte si alte probleme AsociatiaNr1 AsociatiaNr1 Buna ziua. Sunt membru al unei Asociatii de Proprietari si as dori, daca puteti, sa dezbatem urmatoarea situatie: 1. Dorosc sa propun in Comitetul Executiv ... (vezi toată discuția)
Demisie pandatao pandatao Buna ziua! Ce se intampla in situatia in care presedintele unei asociatii isi da demisia, Il numeste pe singurul membru ramas in Comitetul Executiv ca sa ... (vezi toată discuția)