avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1934 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... plata pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

plata pensie alimentara

buna ziua,
va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema; din anul 2010 sunt divortata,iar in urma hotararii definitive fostul sot a fost obligat de instanta sa plateasca o pensie alimentara de 1/3 din venitul net lunar,incepand cu febr 2009(atunci a avut loc despartirea in fapt).Toate bune si frumoase,in sensul ca pana luna aceasta am incasat pensia de 270 lei lunar prin posta.Societatea la care este salariat fostul sot plateste salariile la data de 7 ale lunii.Intrebarea mea este pana la ce data se face plata pensiei catre mine,tinand cont ca ne apropiem de sfarsitul lunii.Poate fi tratata poprirea salariala reprezentand pensie alimentara ca orice "impozit"cu stopaj la sursa?asta incearca sa-mi spuna o doamna de la RU ,adica plata pensiei se va face la data de 25 lunar.
multumesc pentru raspuns.la fel gandesc si eu .oricum o sa notific angajatorul fostului sot , ca nu procedeaza legal si corect .
astept si alte raspunsuri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara minor - cum se datoreaza? jacqueline_k jacqueline_k Buna ziua! Sper sa ma puteti ajuta in situatia cu care ma confrunt: sotia unui salariat al societatii a facut o cerere prin care doreste sa retinem din ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, În noiembrie anul trecut am divorțat de fostul ... Biriș Georgiana-Maria Biriș Georgiana-Maria Bună ziua, În noiembrie anul trecut am divorțat de fostul soț, cu care am un băiețel de 1 an și 5 luni. Deoarece fostul soț nu ne plătea pensia ... (vezi toată discuția)
Trmen plata pensie alimentara Trixy Trixy Buna ziua, va rog sa-mi spuneti, care este termenul pentru plata pensiei alimentare, avand in vedere ca fostul sot are ziua de salariu in data de 8 a lunii, si ... (vezi toată discuția)