zensunnit a scris:
Este absolut incredibil cata incompetenta musteste in Romanica noastra.
Daca pe acest site si in viata reala eram sfatuit CORECT, de catre oameni competenti(am cerut parerea a inca 2 avocati), acum eram cu banii in mana si arendasul putea sa spumege in voie. ORICE ANTECONTRACT incheiat inainte de intrarea in vigoare a Legii noi (11 aprilie 2014), facea ca noua lege sa nu poata fi aplicata.
Nu pot sa nu va spun ca ati fost infiorator de nepregatiti.
Iar eu vă pot răspunde doar că sunteţi înfiorător de plin de dumneavoastră. ªi de lipsit de un minimum de modestie.
Aţi postat acest subiect la data de 25 martie 2014, dată la care Legea nr.17/2014 era deja în vigoare.
Este adevărat, legea nu se aplică antecontractelor încheiate înainte de intrarea în vigoare a legii. Numai că, dacă aţi fi citit cu şi mai multă atenţie textul articolului respectiv, aţi fi observat că, pentru a nu intra sub incidenţa legii, antecontractul trebuie să îndeplinească nu doar condiţia de a fi încheiat anterior, ci şi pe aceea de a fi încheiat în formă autentică:
Art. 20
(1) Prevederile prezentei legi nu se aplica antecontractelor si pactelor de optiune care au fost autentificate la notariat anterior intrarii in vigoare a acesteia.
Or, la data la care aţi postat întrebarea (25 martie 2014) nu mai aveaţi posibilitatea de a autentifica un antecontract la o dată anterioară intrării în vigoare a legii (publicată în Monitorul Oficial, Partea I nr. 178 din 12 martie 2014) decît dacă aţi fi găsit un notar dispus să-şi rişte cariera şi libertatea pentru un astfel de act.
Îmi pare rău, sincer, de clienţii celor doi avocaţi pe care i-aţi consultat, după cum îmi pare rău şi de ei. Poate nu au auzit de malpraxis. Poate clienţii lor nu au auzit şi nu ştiu ce înseamnă răspunderea avocatului. Încă nu e tîrziu.
Nu aştept scuze şi nici nu sunt dispus să le accept.