avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1075 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cum pot vinde un teren daca arendasul incearca sa imi ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cum pot vinde un teren daca arendasul incearca sa imi puna piedici?

In primul rand, buna ziua.
Detin un teren de 5 Ha si este dat in arenda . In ultima vreme m-am tot gandit sa il vand, iar inainte de a semna ultima data contractul de prelungire a arendei, l-am intrebat pe arendas, cu martori, daca o sa pot sa vand terenul atunci cand voi dori, chiar daca potentialul contract (repet , eram cu pixul in mana, nu semnasem inca) nu va fi expirat. Raspunsul a fost clar: "nu o sa te opresc eu sa vinzi terenul tau!".
Saptamana trecuta am decis sa il vand, am gasit cumparator , l-am sunat din nou pe arendas pt a fi sigur ca nu s-a schimbat ceva, am primit confirmarea si am pornit in obtinerea documentelor pt a vinde terenul.
In ultimul moment insa, arendasul s-a razgandit si nu mai recunoaste ce a afirmat, ba mai mult, nici nu mai vrea sa discute (desi potentialul cumparator e gata sa preia el contractul acela, cat mai dureaza, doar sa putem face vanzarea).
Ce pot face ?
Iertati-ma daca par tamp, dar sunt inca socat.
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: zensunnit , utilizator 02:35, 25 Februarie 2017
dupa atatia ani recitesc aceste posturi si nu ma minunez ca aveti un rating atat de minunat pe siteul asta.
Succes in continuare :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare teren manolachesilviu manolachesilviu Buna ziua Vreau sa vand 1hectar teren arabil pe care sunt propietar dar este inca in contract de arenda. Arendasul spune ca nu pot sa il instrainez pana la ... (vezi toată discuția)
Vanzare teren extravilan agricol.vreau sa vand un teren agricol ( extravilan agricol ) . arendatorul ... fstver fstver Vreau sa vand un teren agricol ( extravilan agricol ) . Arendatorul si-a facut uz de dreptul de preemptiune si a acceptat pretul cerut. Dupa obtinerea tuturor ... (vezi toată discuția)
Vanzare teren ivanvintilica ivanvintilica Suntem trei frati mostenitori cu certificate de mostenitor asupra unei suprafete de teren arabil in suprafata de 5ha. Nu avem cadastru si intabulare pe acest ... (vezi toată discuția)