avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 465 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Motiv contestatie
Discuție deschisă în Executare silită

Motiv contestatie

S-a inceput executarea silita, am facut contestatie la executare si am dat in judecata banca pentru clauze abuzive. Instanta de fond a dat urmatoarea decizie:

Tip solutie: Admite in parte cererea
Solutia pe scurt: Admite în parte cererea. Constată abuzivă clauza de la art. 13 pct. 1 teza a II-a din contractul de credit

Desigur, hotararea nu este definitiva, dar la ce ma pot astepta? In cazul in care este mentinuta aceasta decizie, sunt sanse sa fie admisa cererea de contestatie la executare?
Cel mai recent răspuns: firilacroco , utilizator 17:43, 31 Martie 2014
Atasez Art. 13, pct. 1, teza a II-a din contractul de credit:
Constituie, de asemenea, CAZ DE CULPA in temeiul prezentului CONTRACT, nerespectarea de catre orice persoana terta obligatia fata de BANCA in baza contractelor accesorii la acest CONTRACT, a angajamentelor asumate.

De asemenea, am vazut ca in alta situatie (dosar nr. 31670/300/2012) s-a constatat urmatoarea clauza din contract ca abuziva, pe care o am si eu:
Art. 5, pct. 1, litera a) Comision de administrare a creditului: 1.0000% flat calculat asupra sumei creditului contractat; se achita din credit la data efectuarii primei utilizari din credit
Ultima modificare: Luni, 31 Martie 2014
firilacroco, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie la executare firilacroco firilacroco Buna ziua. Anul trecut, banca a inceput executarea silita impotriva mea si am deschis la Judecatorie proces pentru contestatie la executare. In paralel, am dat ... (vezi toată discuția)
Clauze abuzive sau contestare executare silita? seby14 seby14 Clauze abuzive sau Contestare executare silita? Va scriu si eu in urmatoarea speta. In anul 2012 mi s-a intocmit dosar de executare silita de catre un ... (vezi toată discuția)
Sfat contestare cerere de executare silita - sc nebancara denilson denilson Buna seara ! Problema mea e aceeasi cu a majoritatii celor care au contractat produse electronice cu finantare prin linie de credit al unui ifn , asa ca nu va ... (vezi toată discuția)