Buna ziua,
Am o fetita nascuta in anul 2001 iar la nastere tatal acesteia nu a binevoit sa o recunoasca. In anul 2003 am introdus o actiune pentru stabilirea paternitatii. A fost pronuntata o sentinta prin care mi s-a respins actiunea pe motiv de prescriptie a dreptului la actiune. Acum in 2014 stiind ca nu mai este valabila prevederea cu 1 an de la nasterea copilului am reintrodus actiune insa paratul si-a angajat avocat, a depus intampinare si a invocat autoritatea de lucru judecat. Eu trebuie sa depun raspuns la intampinare si nu stiu ce sa fac, Am vreo sansa? Multumesc anticipat
Asa am formulat in actiune :>Subsemnata, ..., CNP, domiciliată în , în numele şi ca reprezentantă legală a minorei ..., chem în judecată şi personal la interogatoriu pe pârâtul ….., domiciliat în …. Pentru >. Este bine sau trebuia altfel? Multumesc
Evident ca trebuie sa raspundeti la exceptia de autoritate de lucru judecat! Va sfatuiesc sa va angajati avocat care sa cunoasca amanunte din dosar si sa raspunda strict la ce scrie in intampinare. Sa argumentati faptul ca la primul proces instanta nu s-a pronuntat pe fondul cauzei, ci pe exceptie; astfel ca, in opinia mea, nu exista autoritate de lucru judecat. Exista autoritate pe exceptie, dar nu pe fondul cauzei.