avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 862 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Stabilire paternitate
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Stabilire paternitate

Buna ziua,
Am o fetita nascuta in anul 2001 iar la nastere tatal acesteia nu a binevoit sa o recunoasca. In anul 2003 am introdus o actiune pentru stabilirea paternitatii. A fost pronuntata o sentinta prin care mi s-a respins actiunea pe motiv de prescriptie a dreptului la actiune. Acum in 2014 stiind ca nu mai este valabila prevederea cu 1 an de la nasterea copilului am reintrodus actiune insa paratul si-a angajat avocat, a depus intampinare si a invocat autoritatea de lucru judecat. Eu trebuie sa depun raspuns la intampinare si nu stiu ce sa fac, Am vreo sansa? Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: lmnwam , utilizator 13:57, 31 Martie 2014
Faceți acțiunea în numele copilului, ca reprezenant legal al acestuia ( vedeți art. 427 din codul civil)
Asa am formulat in actiune :>Subsemnata, ..., CNP, domiciliată în , în numele şi ca reprezentantă legală a minorei ..., chem în judecată şi personal la interogatoriu pe pârâtul ….., domiciliat în …. Pentru >. Este bine sau trebuia altfel? Multumesc
Evident ca trebuie sa raspundeti la exceptia de autoritate de lucru judecat! Va sfatuiesc sa va angajati avocat care sa cunoasca amanunte din dosar si sa raspunda strict la ce scrie in intampinare. Sa argumentati faptul ca la primul proces instanta nu s-a pronuntat pe fondul cauzei, ci pe exceptie; astfel ca, in opinia mea, nu exista autoritate de lucru judecat. Exista autoritate pe exceptie, dar nu pe fondul cauzei.
Multumesc pentru raspunsuri :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Actiune(cerere) proces paternitate si pensie alimentara ancaruxandra ancaruxandra Buna seara, In urma unei relatii de concubinaj, acum 4 luni s-a nascut fetita mea Catinca Maria...inainte de a naste, tatal ei a plecat din tara, dar ... (vezi toată discuția)
"o actiune" constitutionala sau neconstitutionala? Vasile75 Vasile75 In luna Mai 2008 am introdus o actiune in instanta de Tagaduirea Paternitatii pe art. 55 cod fam cu privire la un copil nascut in luna iulie 2006. (varsta de ... (vezi toată discuția)
Tagata sau contestarea paternitatii Zo0 Zo0 Buna ziua, Va prezint urmatoarea situatie, extrasa din cererea de chemare in judecata pe care o pregatesc: ---- In fapt, subsemnata Daniela, m-am ... (vezi toată discuția)