Bunicii meu au o casa.Dupa moartea bunicului, bunica a ramas cu jumatate din casa, si partea bunicului s-a impartit intre bunica si cei 4 copii pe care ii au.
Bunica mea a hotarat sa lase toata partea ei doar unuia dintre copii, deoarece acesta e singurul care a participat la contructia casei, si cu mana de lucru si financiar.
Dupa moartea bunicii, ceilalti frati care conform legii, mostenesc si ei 1/10 din casa, vor parte din aceasta.
Din cate observ, n-or sa se inteleaga niciodata intre ei.
1.Daca actualul proprietar nu vrea sa le dea banii cuveniti pentru partea lor din casa, acestia pot folosi casa?
2.Mama mea era unul din cei patru copii, dar a decedat.Partea acesteia, imi va reveni mie?
Multumesc.
Nu, nu mai am alti frati.
Dar cine stabileste care e partea din casa pe care o pot folosi acestia?
Cine stabileste care e partea aceea de 3/10 care de fapt nu e a proprietarului actual si poate fi folosita de ceilalti frati?
Instanta stabileste aceea parte de 3/10 dar mai sigur ,depuneti o cerere in instanta,astfel incat propietarul sa fie obligat sa va plateasca o sulta.Tot instanta in urma expertizei va stabili si valoarea sultei pe care trebuie sa o primiti! Daca propietarul actual nu respecta hotararea data de instanta ,mergeti mai departe,proces penal.
Mostenire
monica_elena
Bunica mea a avut trei copii. O sora mai mare, care a murit acum un an, mama si un frate, care traiesc.
Bunica este unic proprietar, bunicul meu este mort ... (vezi toată discuția)
Casă
Claudiutiberiu
Bună ziua,în urma decedării bunicilor care au avut o casă,s-a făcut succesiune ,bunica a decedat în 2014 ,bunicul in 1997,au avut trei copii din care ... (vezi toată discuția)
Succesiune
ethel
Buna ziua,
Dupa decesul bunicului meu patern s-a dezbatut succesiunea intre cei patru copii ai acestuia si sotia supravietuitoare, fiecare mostenitor avand ... (vezi toată discuția)