avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 839 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... validare antecontract in instanta
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

validare antecontract in instanta

Am cumparat un imobil si am facut un antecontract intre mine si fostu proprietar la un birou de avocatura. (prin notariat nu am putut face pt. ca trebuia facuta o documentatie tehnica care dura cel putin 2 saptamani si nu era timp pt. ca proprietarul urma sa plece din tara). Acum am inteles ca acel antecontract se poate valida prin instanta si ca ar fi mai ieftin decat prin notariat. Care este procedura, si cam cat dureaza ?
Va multumesc.
Poate ca este mai ieftin prin instanta deoarece onorariul de avocat poate fi mai mic decat cel de la notar

Da asta era ideea. Stiam ca se timbreaza la valoare de aceea am pus pe contract o suma fictiva (evident mai mica).
Multumesc pt. sfaturi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

In ce conditii se poate bloca o carte funciara a unui imobil si cine poate face asta? danadan77 danadan77 buna. am o intrebare f urgenta, si va multumesc tuturor celor care ma puteti ajuta. as dori sa sti in ce conditii se poate bloca o carte funciara a unui ... (vezi toată discuția)
Act de vanzare-cumparare casa - prin tribunal catabmw catabmw Am facut precontractul de vanzare- cumparare pentru casa si un teren extravilan la notar si acum avocata pe care o am imi spune sa facem contractul de ... (vezi toată discuția)
Cadastru mincinos+actiune in revendicare ? dumitru2000 dumitru2000 X a intocmit cu ajutorul expertulului cadastrist o documentatie cadastrala care cuprinde si o parte din terenul vecinului Y. Y nu are cadastru facut. X a ... (vezi toată discuția)