avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 865 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Debransare de la centrala termica de bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Debransare de la centrala termica de bloc

Buna seara,
Am urmatoarea situatie:
un bloc cu 36 apartamente cu centrala de bloc a primit solicitarea de la trei proprietari de a se debransa si de a-si monta centrale individuale, de apartament.
Cererile au fost refuzate intr-o prima faza de presedinte.
Intrebarile:
1.Care sunt conditiile tehnice si legale de a se debransa pentru respectivii?
2.Ce temei legal are presedintele sa refuze cele trei solicitari?
Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: Elidor , utilizator 21:21, 26 Martie 2014
Daca solicitantii fac dovada ca asigura incalzirea proprietatii cu CT,teoretic nu exista temei legal pentru eventual refuz din partea presedintelui de asociatie
Trebuie acceptul scris al proprietarilor cu care cel care doreşte debransarea are pereţi comuni sau planşee comune, din care să rezulte că sunt de acord cu debransarea şi cunosc influenţele debranşării asupra condiţiilor de confort, debransarea si de la coloana comuna de gaz si sa asigure sursa alternativa de caldura.
Dar trebuie informati ca nu vor fi scutiti de la plata caldurii pentru partile comune si pentru tevile care trec prin apartament, nu vor fi scutiti la service-ul si reparatiile centralei de bloc, care este parte comuna.
~ Conținut șters la cerere ~
Cititi cu atentie. Aici este un bloc ce este debransat de la sistemul public. Acest bloc are centrala proprie. Aceasta a fost instalata prin intelegerea si hotararea proprietarilor. Tot prin hotararea proprietarilor se pot rezolva si cererile de debransare de la centrala de bloc si instalarea centralelor de apartament.
thran a scris:"Trebuie acceptul scris al proprietarilor cu care cel care doreşte debransarea are pereţi comuni sau planşee comune, din care să rezulte că sunt de acord cu debransarea şi cunosc influenţele debranşării asupra condiţiilor de confort, debransarea si de la coloana comuna de gaz si sa asigure sursa alternativa de caldura."

Daca acesti proprietari nu dau acceptul scris ce se intampla ? Acesti proprietari stiu ce inseamna dezechilibrarea instalatiei dpdv energetic, si acordul de asociere, la vremea montarii centralei de bloc, s-a calculat pe un anume nr. de apartamente. Cei trei ce doresc debransarea deja au amenintat cu darea in judecata ( desi au un exemplu cu un alt vecin, ce cu ceva ani in urma a renuntat la centrala comuna pe gaz si a preferat sa-si monteze una electrica; au indurat frigul cateva ierni, ca apoi sa ceara re-racordarea la centrala de bloc).
De aceea am intrebat ce temei legal este valabil pentru fiecare parte>
Multumesc !


Alte discuții în legătură

Debransare fortata lilinicula lilinicula Locuiesc intr-un bloc cu 2 scari 40 de apartamente. Am ramas numai 7 apartamente racordate la sistemul centralizat. Acum asociatia a adoptat cu majoritate de ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli caldura apartament debransat nea_marin nea_marin Bună ziua, Locuiesc într-un apartament debranşat de mai mulţi ani de la termoficare în care până astă toamnă nu a stat nimeni. La asociaţie mi ... (vezi toată discuția)
Debransare radet bucuresti macmac macmac Suntem asociatie de scara. Avem contorizare pe scara la apa calda si caldura. Prin aceasta RADET spune ca obligatiile sale privind inlocuiri sau reparatii ... (vezi toată discuția)