avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 783 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit Ce obligatii au cei plecati la munca in UE fata de ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

Ce obligatii au cei plecati la munca in UE fata de autoritatile din Romania

Buna,

Am lucrat in Romania ca angajat pana in februarie 2013, mi-am dat apoi demisia si am plecat la lucru in strainatate, intr-o tara din UE cu care Romania are semnata conventia de evitare a dublei impuneri. Impozitul pe venit il platesc de atunci in noua tara unde lucrez, si-l voi plati atata timp cat voi munci in noua tara.
Nu am facut nicio declaratie la plecarea mea din Romania, la nici o autoritate a statului, iar in noua tara unde lucrez singurul lucru pe care l-am facut a fost sa ma inregistrez la primarie si la fisc.

Intrebarile mele sunt urmatoarele:
1) Exista in trecut si/sau exista in prezent vreo obligatie legala pentru cazul descris de mine, de a ma declara plecat din tara, ori de a completa vreun formular anume sau de a completa declaratii anuale de venit etc? Daca da, care sunt penalitatile pentru neindeplinirea acelor obligatii?

2) Banii castigati in strainatate pana acum (pentru care s-a platit impozit in noua tara), mai pot fi impozitati in Romania, in ciuda conventiei de evitare a dublei impuneri, doar pentru ca nu am intreprins actiunile legale prevazute la punctul 1)?

Va multumesc pentru raspuns.
Nu este nevoie sa declarati nimic in Romania, nu aveti nici o obligatie fata de fiscul roman daca munciti legal in strainatate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cetatean roman, rezident al unei tari din orientul mijlociu (tax free salary), trebuie sa plateasca impozit la repatrierea in romania? georgekwt georgekwt Buna Ziua! Sunt plecat din Romania din 2003, februarie, cu contract de munca, obtinut prin firma de intermedieri, in Emiratele Arabe, unde am lucrat in ... (vezi toată discuția)
Necompletare chestionar stabilire rezidenta fiscala florali florali Buna ziua, Ce se intampla daca pana acum nu am mai depus un ˝Chestionar pentru stabilirea rezidenței fiscale a persoanei fizice la plecarea/sosiread ... (vezi toată discuția)
Impozitul pe veniturile din ue keloo keloo Buna, Va rog daca poate sa ma lamureasca cineva in legatura cu impozitarea veniturilor din strainatate. Eu lucrez in UE (Olanda), cu un contract de munca ... (vezi toată discuția)