In situatia in care a fost semnata cererea de demisie cu acordul partilor, insa cu mentiuni - lichidarea se va face in mom in care vor fi rezolvate anumite aspecte leg de activitatea desfasurata anterior - asta inseamna ca nu ma pot angaja pana nu mi se va face lichidarea?
Legal, angajatorul poate face acest lucru - sa nu imi faca lichidarea, deci pratic eu sa nu ma pot angaja in alta parte?
Ce pot face eu in acest sens? Detin un exemplar al cererii de demisie cu acordul partilor semnata.
Multumesc
Nu exista demisie cu acordul partilor.Multe persoane fac aceasta confuzie.
1. Demisia este un act unilateral de vointa pt care nu -ti trebuie aprobarea angajatorului.Trebuie doar sa acorzi preaviz, daca nu cumva angajatorul nu renunta in scris la el.Se desface CIM cu art.79/CM
2. Incetarea CIM cu art.55 lit b este cu acordul partilor, si iti trebuie aprobare pe cerere din partea angajatorului.Aici probabil te incadrezi tu.Iar pe cererea ta de incetare CIM angajatorul ti-a dat apobare cu unele mentiuni.Desfacerea CIM si incheierea cartii de munca insa ,se face dupa ce ti-ai intocmit foaia de lichidare.Nu inteleg care ar putea fi aspectele despre care ai vb...Intreaba angajatorul.Tu nu ai cerut in cerere sa ti se desfacaincepand cu data de...?Mai bine iti dadeai demisia si poate obtineai un inscris ca renunta angajatorul la preaviz.
Ma situez in ceea de a doua varianta - adica cerere de incetare a contractului de munca cf Art 55 lit b. Am acordul angajatorului. Insa nu refuza sa imi faca lichidare sub pretex ca doreste sa rezolv niste situatii ale unor clienti ai mei (imi sunt imputate sume pe motiv ca ar exista niste probleme mai vechi).
Legal, angajatorul nu este obligat ca intr-un anumit interval sa imi elibereze cartea de munca sau adeverinta de vechime dupa caz?
Pai ti-a dat acordul sub clauza suspensiva, adica "DACA lamuresti situatia cu clientii mai vechi sunt de acord sa pleci" Cfm 55b, CIM inceteaza cand se pun partile de acord.Si asta in cazul tau e dupa ce iti rezolvi situatia cu clientii mentionati.Nu e obligat sa iti desfaca CIM intr-un anumit interval ci doar dupa ce iti lamuresti situatia.Daca crezi ca iti lamuresti situatia mai repede de 15 zile cat ar dura preavizul in cazul demisiei, lasa asa si rezolvi situatiile neclare pana atunci.Daca crezi ca dureaza mai mult, atunci fa-ti o demisie, inregistreaz-o, fa-ti o copie si acorda preaviz de 15 zile dupa care el e obligat sa iti incheie cartea de munca, foaia de lichidare daca nu ai datorii la soc, adeverinta vechime.
daca angajatul are de inapoiat bani firmei de pe urma unor livrari, poate fi considerat acesta motiv pentru a nu fi de acord
angajatorul cu incheiera activitatii prin acordul partilor?
Da.
Incetarea CIM cu acordul partilor presupune ca ambele parti sa fie de acord cu plecarea angajatului la o anumita data ceruta in cerere.Ori, patronul, daca stie ca angajatul mai are de platit catre firma niste bani, normal ca nu este de acord cu incetarea CIM.
Daca angajatul insa isi da demisia, atunci sit se schimba.Pt.Datoriile 9ratele _pe care le mai are de platit se aplica art.274 din Codul Muncii.
Alte discuții în legătură
Preaviz sau demisie
"solicit încetarea contractului de muncă începând cu data de xxxx.
În situaţia în care consideraţi necesară acordarea din partea mea a termenului de ... (vezi toată discuția)