avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 904 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensionari - contract de munca
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensionari - contract de munca

Buna ziua. Am angajati doua persoane care au calitate de pensionari, sunt angajati de aproape 10 ani pe postul de paznici la firma......De ceva vreme am incheiat contract cu o fima pe paza... Doresc sa renunt la cei doi paznici , pentru ca acum platesc serviciile firmei de paza... Pentru ca cei doi paznici au calitate de pensionari...acestia nu vor beneficia de somaj.....dar eu trebuie sa fac restructurare de posturi pentru ca nu mai am nevoie de serviciile lor....As dori sa-mi spuneti cum sa procedez. Pot sa fac restructurare dar fara ca acestia sa beneficieze de somaj? Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: dan197 , utilizator 10:58, 26 Martie 2014
1. Cei doi salariati pot fi concediati cu art.65 din Codul muncii (desfiintarea postului, datorita externalizarii serviciilor respective).

2. - Chiar daca acest articol din Codul muncii permite ca salariatul sa beneficiaze de indemniztie de somaj salariatii respectivi nu vor putea beneficia de indemnizatie de somaj deoarece au venituri din pensie.
- Fiind pensionari nu li s-a retinut nici contributia pentru somaj din salariu.
Ultima modificare: Miercuri, 26 Martie 2014
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
Va multumesc foarte mult.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legal sau ilegal Simona_80 Simona_80 Buna ziua, Salariatul este agent de paza la o institutie bugetara. Conform restructurarilor din ultima vreme din sectorul bugetar, care il vor afecta, i se ... (vezi toată discuția)
Cum pot beneficia de indemnizatia de somaj? ContSters203110 ContSters203110 lucrez la o firma ca agent paza, la sf lunii martie firma a pierdut obiectivul (postul meu din locatia respectiva) iar eu momentan beneficiez de CO pana la ... (vezi toată discuția)
Cum dau un salariat afara?? OANA GORAN OANA GORAN am un salariat agent de vanzari......care nu pre face treaba si oricum vreau sa desfiintez postul......adica dupa ce-l dau afara nu voi mai angaja min 12 luni ... (vezi toată discuția)