avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 504 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Partaj

Mama mea are o colega de serviciu care a divortat de curand! Femeia este disperata din cauza fostului sot care are probleme cu alcoolul si este si foarte violent ! Problema este ca nu vrea sub nicio forma sa faca partat cu fosta sotie, ca pe urma aceasta sa-si poata cumpara separat o locuinta !
As dori sa stiu ce se poate face in acest caz?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 15:10, 26 Martie 2014
Sa ceara partajul in instanta.
In momentul asta locuiesc impreuna ?
Daca dovedeste ca e violent si e in stare de pericol, poate cere in instanta un ordin de restrictie si protectie iar ca masura de siguranta evacuarea lui din casa pana la o solutie la partaj.
Partajul in instanta poate dura si cativa ani, nu e indicat sa pleca ea daca nu are bani de chirie.
Ultima modificare: Miercuri, 26 Martie 2014
gi-jane2, moderator
Buna ziua
Din cate am inteles da, stau impreuna! Femeia nu are posibilitatea sa-si cumpere o locuinta desi are un loc de munca! Fostul sot nici nu vrea sa o despagubeasca si sa ramana el cu casa dar nici partaj nu vrea sa faca! Despre ce restricitii vorbim cand stau impreuna? Am inteles ca acum nu foarte mult timp a fost semnata o petitie pentru protejarea femeii in caz de violenta in familie, ca s-a dat o lege! In ce fel o poate proteja statul ? Ma gandesc, ca sunt mii de astfel de cazuri in Romania si nu se face nimic! Femeia asta poate fi omorata de zece ori pana ca legea sa faca ceva! In momentul in care s-a facut divortul cei de la tribunal nu trebuiau sa aiba in vedere si aceste lucruri?Ce vor face dupa?
Nu mi-ati citit cu atentie mesajul.. repet, poate cere in instanta emiterea unui ordin de restrictie..
aveti legea in link

[ link extern ]

In ce priveste partajul, am scris ca poate cere ea partajul in instanta, nu conteaza ce vrea el.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fostul sot doreste accesul in locuinta Vicky1 Vicky1 Buna seara. Este posibil ca in situatia in care este proprietatea comuna si unul dintre fostii soti a plecat de bunavoie, sa ceara intoarcerea in casa, acest ... (vezi toată discuția)
Partaj si atribuire de locuinta cu chirie anl dany_28 dany_28 Buna ziua, Sunt divortat, am un copil impreuna cu fosta sotie. Divortul s-a finalizat la notariat (de comun acord), copilul ramanand in intretinerea mamei, ... (vezi toată discuția)
Partaj simonaioana72 simonaioana72 O prietena a divortat iar sotul nu vrea sa vanda apartamentul iar ea se muta in chirie pt ca fostul este violent. Ce trebuie sa faca in continuare? (vezi toată discuția)