avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 729 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

partaj

O prietena a divortat iar sotul nu vrea sa vanda apartamentul iar ea se muta in chirie pt ca fostul este violent. Ce trebuie sa faca in continuare?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 10:55, 18 Mai 2016
Sa mearga in instanta cu actiune de partaj.
Deducem ca aparatamentul este bun comun, al ambilor soti..?! Si ca nu s-a facut partajul..? In acesta situatie, poate cere partajul.Daca nu vrea sotul, nu pot faca acest lucru amiabil, la notar, asa ca prietena dvs va trebui sa deschida actiune in instanta, pt partaj, in care se va stabili f. clar cat are fiecare. Daca sotul nu vrea sa vanda, atunci va trebui sa-i polateasca fostei sotii suma pt partea sa.
Cat despre violenta - plangere penala , cu curaj, caci are drepturi ca si el in acea casa, si , mai mult, are dreptul sa fie tratata normal, civilizat, fara amenintari si umilinta.
Multumesc pt promptitudine. Oare stiti niste costuri aproximative si cat timp dureaza un partaj?
decat sa plateasca chirie si in plus sa suporte si costurile unui partaj, mai util pt ea e sa ceara in instanta emiterea unui ordin de restrictie si protectie si ca masura de protectie , evacuarea fostului sot.
pt partaj taxa de timbru e de 3% din valoarea bunului supus impartelii , apoi aveti de plata expert pt evaluare, onorarul avocatului... iar ca durata, poate dura si ani de zile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj nereis nereis Mama mea are o colega de serviciu care a divortat de curand! Femeia este disperata din cauza fostului sot care are probleme cu alcoolul si este si foarte ... (vezi toată discuția)
Agresiune verbala Oana1968 Oana1968 Buna ziua, locuiesc dupa divort in acelasi imobil cu fostul sot si fiul nostru in varsta de 22 de ani. Sunt zilnic agresata verbal, insultata si calomniata. Nu ... (vezi toată discuția)
Copil violent major dat afara din casa ce cale sa urmez? tudor5200 tudor5200 Am o fata majora care dupa divort,sa intors in casa parinteasca,acum face presiuni pe mine sa vand casa in fiecare zi,cearta ,scandal,sare la bataie,am chemat ... (vezi toată discuția)