avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 432 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Cereri de interventie depuse in scopul tergiversarii ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Cereri de interventie depuse in scopul tergiversarii procesului

Buna ziua,

Va rog solicit un ajutor in urmatoarea speta.

Pe rolul unei instante se afla un proces( un parat si un reclamant)
Obiectul procesului il constituie suspendarea unui act administrativ.
La primul termen s-au formulat 4 cereri de interventie, care au fost comunicate partilor.
La al 2 lea termen au mai fost formulate alte 3 cereri de interventie, care de asemenea au fost comunicate partilor.
La al 3 lea termen aceeasi situatie.
Va urma al 4 lea termen si va interveni la fel, alte persoane.
Cererile de interventie sunt si principale si accesorii.
Interesul paratei si a anumitor intervenienti este acela de a tergiversa/ amana procesul pana la o anumita data.

Intrebarea mea este urmatoarea:
Exista vreo posibilitate de a stopa aceste cereri?

Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 14:32, 26 Martie 2014
Nu puteți să-i opriți. Accesul la justiție este liber (art. 21 din Constituție).
Totusi este vorba despre o tergiversare a procesului. O astfel de practica ar putea face un proces sa dureze vesnic.
Eu am înțeles ce ați scris dvs., însă trebuie să puteți dovedi că ”n” persoane își exercită drepturile procesuale în mod abuziv. Deocamdată, niște persoane, mereu altele, depun cereri de intervenție în cauza dvs. Depunerea unei cereri la instanță este o simplă exercitare a dreptului constituțional privind liberul acces la justiție și nu constituie, prin ea însăși, o faptă ilicită. Dacă puteți dovedi contrariul, atunci solicitați instanței să îi amendeze (art. 12 coroborat cu art. 187, alin. 1, pct. 1, lit. a Cod procedură civilă). Însă, judecătorul este obligat să primească cererile la dosar (art. 5, alin. 1 Cod procedură civilă).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce inseamna petent de fond ? ContSters311821 ContSters311821 Buna ziua, mi-a venti acasa o citatie in care eu sunt chemat la tribunal in calitate de intervenient,(daca ati putea sa-mi spuneti ce inseamna asta ), iar ... (vezi toată discuția)
Lamurire solutie proces pe legea 10 AdrianaBal AdrianaBal 1.Proces cu Primaria pe Legea 10 (despagubiri) 2.Solutia pe scurt :\" în vederea citării intervenienţilor cu cererea de chemare în judecată\" Ce ... (vezi toată discuția)
Cerere de interventie ni_leta ni_leta Buna seara Am o nedumerire. - paratul , ( la fond) formuleaza cerere reconventionala, dupa care renunta la ea si o califica in cerere de interventie in ... (vezi toată discuția)