Intr-un imobil 7 apartamente au decis sa se separe de la centrala blocului si sa-si instaleze centrale de apartament. Au contactat o firma autoizata de DISTRIGAZ, care s-a ocupat de proiecte, obtinerea autorizatiei si instalare. Unul dintre membrii asociatiei care nu a dorit sa-si instaleze centrala proprie - detine o garsoniera si deci nu platea mult la intretinere - si nici nu a fost de acord ca ceilalti membrii, detinatori de apartamente de 3 si 4 camere (carora le revenea o suma mare la intretinere) sa se separe de la centrala de bloc, a reclamat Asociatia, Presedinte, comitet (si acestia s-au separat) ca si-au instalat centrale de apartament fara autoriztie de constructie. Era necesara o astfel de autorizatie? Daca da, care este articolul de Lege care o impune si cine trebuia sa obtina aceasta autorizatie ? Asociatia, proprietarii care si-au instalat Centrala termica sau Firma autorizata de Distrigaz care a obtinut celelalte avize, conform contractului de servicii incheiat cu fiecare proprietar ? Astept un raspuns avizat, multumesc.
intr-adevar nu este necesara autorizatir de constructie pentru montarea centralei, insa este necesara autorizatie de constructie pentru coloana de gaz de pe casa scarii si pentru instalatia de utilizare a gazului. aceasta autorizatie de constructie trebuie obtinuta de asociatia de proprietari. CITITI MAI BINE LEGEA 50/1991
Nu este vorba de montarea UNEI CENTRALE pentru intregul imobil, pentru ca Asociatia sa fie cea care sa se ocupe de obtinerea autorizatiei de constructie, ci de montarea mai multor centrale, in diverse apartamente, care s-au debransat de la centrala imobilului. In cazul acstora, daca este nevoie de autorizatie de constructie pentru fiecare apartament, cine trebuie s-o obtina ? Firma autorizata care a facut proiect pentru fiecare apartament sau proprietarii apartamentelor ce s-au debransat de la centrala blocului si si-au montat centrala proprie ?
Nu va trebuie autorizatie de constructie. Luati legatura cu firma care va va face lucrarea. Ei se ocupa de toate avizele. Nu va mai faceti probleme inutil.
Multumesc, Dna. Elga. Nu inteleg ce si cui a reclamat unul din vecini, eu am relatat ceea ce mi-a spus, lamentandu-se un alt vecin....Asadar, nu cunosc direct situatia, eu nu am fost afectata. Fiecare si'a ales propria firma autorizata.....Poate cea aleasa de mine s'a ocupat de tot ceea ce era necesar legal...Important este ca Legea nu impune o autorizatie de constructii pentru aceste lucrari.