avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 944 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Servitute
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Servitute

Se pot impotrivi vecinii amenajarii unui drum de servitute, chiar daca nu-i oblig sa participe la cheltuieli ?
Cel mai recent răspuns: geopetrache , utilizator 14:25, 27 Martie 2014
Puteti fi mai explicit? Aveti un drept de servitute peste terenurile vecinilor? Aveti un drum in coproprietate cu altii?

Sigur, orice proprietar se poate opune instituirii unei servituti de trecere peste terenul lui. Dar, daca servitutea exista deja, intretinerea ei nu poate fi stanjenita atata vreme cat nu tinde la modificarea continutului servitutii (transformand, de exemplu, o servitute de trecere cu picorul intr-una de trecere cu mijloace auto).
Buna ziua
Accesul la imobilul in care locuiesc (proprietar) se face printr-o servitute, din care detin o cota indiviza.
Problema e ca este din pamant, pe care cresc buruieni si e greu de utilizat.
As incepe lucrari de amenajare, insa ma tem de (eventuale) reclamatii sau procese.
Spun asta deoarece unii din proprietari nu mai au nevoie de acel drum si au incercat sa-l radieze, insa au esuat. Deci nu prea le convine situatia si presupun ca abia asteapta un motiv...
Multumesc
Ati inceract sa vorbiti cu vecinii? Poate nu au nimic impotriva sa fie imbunatatit drumul fara sa contribuie cu nimic.
Buna ziua
Nici o sansa ! Asa cum spuneam, unii nu mai au nevoie de acel drum si reclama absolut orice se intampla acolo. De aceea si vreau sa ma asigur ca nu fac ceva ilegal.
Merci

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lãþime drum de servitute pauldrv pauldrv Bună ziua, Deţin un teren de 3800 mp într-un sat de deal din jud. Prahova. Fiind lung, îngust şi înclinat, m-am gândit să-l dezmembrez în trei ... (vezi toată discuția)
Drum de servitute - utilitati WEO WEO Am un drum in proprietatea mea 100% iar vecinul meu are drept de servitute, nefiind proprietar asupra drumului. Intrebarea mea este daca dreptul de servitute ... (vezi toată discuția)
Acord drum de servitute gioni_b gioni_b Buna ziua. Am urmatoarea intrebare: ce acord se poate incheia pentru utilizarea unui drum de servitute, de catre unele loturi vecine drumului, care nu au ... (vezi toată discuția)