avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 728 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Constitutia Romaniei
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Constitutia Romaniei

In cazul in care exista dubii ca, un articol, o lege, etc, incalca Constitutia Romaniei, cine, cum si unde poate reclama acest lucru?
Cel mai recent răspuns: doru58 , utilizator 11:03, 31 Martie 2014
Opinia mea este ca nu se incalca prevederile art.21 din Constitutie.
Dvs nu ati respectat anumite dispozitii legale si, prin urmare, vi s-a anulat cererea de chemare in judecata.
Dar totusi, cu noile prevederi din N.C.P.C., accesul la justitie este f. mult ingreunat. Daca petentul nu dispune de mijloace banesti ptr. angajarea unui avocat si nu intelege exact anumite prevederi, cererea i se anuleaza, cu toate ca, in principiu si nu numai, sar putea ca cererea sa fie indreptatita.....Deci totusi nu se ajunge la ,,fond,,(la judecata), deoarece nu s-a indeplinit o procedura.Mai mult de atat, ,,instanta,,, cand iti da termenul de 10 zile, nu spune exact ce trebuie sa mai depui, iti ,,transmite tot textul legii, care se poate sa te ameteasca mai mult, in loc sa-ti spuna exact ce (mai),,vrea ,, de la petent...Pana la noul cod, era mai simplu, intradevar aveai acces la justitie...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Excepție de neconstituționalitate admisă în parte cismasu cismasu Mă confrunt cu o mică dilemă... am ridicat în fața tribunalului excepția de neconstituționalitate ale prevederilor Art. 39 alin (1) și alin (2) din OUG ... (vezi toată discuția)
Cai de atac doru58 doru58 Dupa respingerea cererii de reexaminare, mai exista vreo cale de atac, sau numai la CEDO? (vezi toată discuția)
Chemare in judecata OlDumitra OlDumitra Intr-un proces civil cu institutia. Nu o pot aduce la judecata dupa ce mi-au fost incalcate grav drepturile, conform contractului de munca. Nu o pot aduce ... (vezi toată discuția)