avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 904 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Partaj pentru apartament cu uzufruct
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Partaj pentru apartament cu uzufruct

dupa casatorie sotia mea a dobandit un apartament de la iubitul mamei ei prin contract de vanzare-cumparare cu UZUFRUCT. Acum am divortat la notar si urmeaza un proces de partaj pe care l-a initiat ea. Exista vreo sansa sa pierd acea parte care mi se cuvine din apartament???...imi doresc un raspuns strict juridic. Va multumesc?
Ultima modificare: Joi, 27 Martie 2014
bogdan_bucuresti1970, utilizator
Cel mai recent răspuns: andreigrigoriu , moderator 20:25, 31 Martie 2014
Inseamna ca e o donatie facuta doar sotiei, da? I-a dat apartamentul si nu i-a luat niciun ban. Doar ei, da?
Daca nu aveti dovezi privind veniturile, faceti rost, nu-i asa de greu. Oricum., daca nu ati platit, nu aveti drept.
Buna seara.
apartamentul respectiv a fost dobandit in timpul casatoriei prin act de vanzare-cumparare . nu conteaza daca in acte este trecuta doar sotia, amandoi sotii au drepturi egale in ceea ce priveste acel imobil .
cu exceptia situatiei in care sotia ar fi platit contravaloarea apartamentului , cu o suma de bani proprie.
cand ai de-a face cu o femeie cu bun simt ii raspunzi cu bun simt, cand nu......documentele vb. de la sine......ambitiile costa timp si bani. Cand esti impins de la spate si vrea lege, ii dam lege.
roxanel a scris:

Buna seara.
apartamentul respectiv a fost dobandit in timpul casatoriei prin act de vanzare-cumparare . nu conteaza daca in acte este trecuta doar sotia, amandoi sotii au drepturi egale in ceea ce priveste acel imobil .
cu exceptia situatiei in care sotia ar fi platit contravaloarea apartamentului , cu o suma de bani proprie.

Asa e, dar vine sotia cu apararea prezumtiei de donatie si, cum apare doar ea in act, donatia e doar pentru ea si gata, a castigat tot bunul. Care e rostul?
Ca sa rastoarne prezumtia de donatie trebuie ca sotul sa dovedeasca plata pretului, or el insusi zice ca nu s-a platit.
Asa incat, ca scrie vanzare sau pacaleala, nu conteaza, e donatie si e doar pentru sotie!!
in contract s-a scris ca s-a platit suma de.............lei, deci nu este un act de donatie din cate stiu eu, ci este un bun cumparat cu contract de vanzare in timpul casatoriei, martor fiin notarul care a certificat acest document ca fiind autentic si ca asa numita(fosta sotie)...a luat la cunostinta ca, citez: ''STIU CA BUNUL CE CUMPAR DEVINE BUN COMUN IN DEVALMASIE CU SOTUL MEU CONFORM ART. 30 DIN CODUL FAMILIEI"...deci?....sunt sau nu sunt proprietar?

Alte discuții în legătură

Buna ziua! i-am donat fratelui meu bani pentru a cumpăra o casă. M.Badea M.Badea I-am donat fratelui meu bani pentru a cumpara o casa în anul 2018. Anul acesta el a divorțat de soția lui. Exista vreo posibilitate de a obține casa la ... (vezi toată discuția)
Act de donatie sau act de vanzare-cumparare roxana.enache roxana.enache Buna ziua, am si eu o nelamurire in privinta unor acte pt un apartament cu 3 camere pe care vor sa mi-l lase parintii mei. Pt ce tip de acte ar trebuii sa ... (vezi toată discuția)
Caracterul bunului dobandit in timpul casatoriei printr-o hotarare judecatoreasca dar numai pe numele unuia din sot Mihaela Forogau Mihaela Forogau un apartament este dobandit in timpul casatoriei numai de catre unul dintre soti, printr-o hotarare judecatoreasca prin care s-a perfectat ... (vezi toată discuția)