avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 694 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Obligativitate plata CASS
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Obligativitate plata CASS

Este vorba despre o prietena a mea, cetatean straina(Germania) care detine o proprietate in Romania, a carei reprezentanta fiscala sunt sunt.Dna respectiva are imobilul inchiait pentru care plateste impozitul datorat din venitul realizat din cedarea folosintei bunui imobil.Este corect desi este pensioanara si asigurata in Germania sa plateasca contributii CASS in Romania?Va multumesc anticipat celor care vor avea bunavoita in a-mi da un sfat ce trebuie sa fac.
Cel mai recent răspuns: Ioan Petru Butariu , Contabil 09:17, 19 Iunie 2014
Nu trebuie sa plateasca C.A.S.S., dar trebuie sa duceti la finante dovada ca nu este rezident.
Multumesc pentru raspuns.Dar puteti sa-mi spuneti cum obtin o asemenea DOVADA.Am fost la CASS, am dus copie Buletin nemtesc+copie carte de sanatate (privind asigurarea in Germania)...si din pacate......NIMIC.Am platit in numele prietenei mele plata CASS pentru primul trimestru, si urmeaza pana in 24 crt.plata ptr.trimestrul 2.Ce mai pot sa fac in aceasta situatie?
NORMIZD a scris:

Multumesc pentru raspuns.Dar puteti sa-mi spuneti cum obtin o asemenea DOVADA.Am fost la CASS, am dus copie Buletin nemtesc+copie carte de sanatate (privind asigurarea in Germania)...si din pacate......NIMIC.Am platit in numele prietenei mele plata CASS pentru primul trimestru, si urmeaza pana in 24 crt.plata ptr.trimestrul 2.Ce mai pot sa fac in aceasta situatie?

Incercati cu certificatul de rezindenta fiscala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata asigurare de sanatate mirasandra mirasandra Buna seara, as dori sa aflu de la dvs. daca un cetatean roman cu domiciliul in Romanaia, dar cu rezidenta in Franta, unde detine permis de sedere , drept de ... (vezi toată discuția)
Contributie cass aferenta veniturilor din cedarea folosintei bunurilor pentru cetateni ue IolandaMarin IolandaMarin Buna ziua,, Pentru un cetatean UE care obtine in Romania venituri din cedarea folosintei bunurilor, pe langa impozitul de 10% se plateste si CASS? In anii ... (vezi toată discuția)
Plata cass pentru nerezidenti care obtin venituri din chirii. ContSters320921 ContSters320921 Ma adresez la Dvs. pentru un ajutor ca sa clarific situatia mea privind cererea de plata CASS. In primul rand, mentionez ca sunt un cetatean roman, ... (vezi toată discuția)