avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1023 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Se poate evita insolventa?
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Se poate evita insolventa?

in data de 9.12.2013 s-a deschis procedura de insolventa asupra societatii in urma unui debit de nefolosinta a terenului pe care este construit magazinul societatii.am contestat prin apel decizia ,deoarece societatea a platit o parte din debit,iar o parte a fost achitat pana la termenul apelului adica 9.04.2014-,de asemeni am contestat numirea administratorului judiciar deoarece se incalca art.29 din OUG 86/2006,cap.II art3 al1 din Codul de etica si conduita profesionala in sensul ca administratorul judiciar numit de creditor se afta in relatii de afin pana la gradulk 3 cu aparatorul creditorului,administratorul judiciar este cumnata avocatului creditorului,avocat care la randu sau este nepoata creditorului(acesta fiindu-i unchi).Intrebare :societatea poate iesi din insolventa daca pana la termenul de apel a achitat 80% din debit ramanand de achita o diferenta de 27.000 lei (suma ce reprezinta o diferenta de calcul pentru care instanta a solicitat o expertiza , ramane la aprecierea instantei daca va mai fi de plata) si daca contestarea administratorului judiciar este coreta.Multumesc astept parerea d-vstra.
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 22:28, 31 Martie 2014
DumitruAndriana a scris:
Intrebare :societatea poate iesi din insolventa daca pana la termenul de apel a achitat 80% din debit ramanand de achita o diferenta de 27.000 lei

Insolventa nu inseamna neaparat faliment. Da, se poate propune un plan de reorganizare, care daca va fi respectat si datoriile vor fi platite, atunci societatea va iesi din insolventa.
De altfel, si faptul ca vorbiti despre administrator judiciar, ne indica faptul ca nu sunteti in faliment (inca). Si da, administratorul judiciar poate fi schimbat daca se constata ca aveti dreptate. Banuiesc ca aveti avocat si nu ati incercat sa va aparati singur.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se poate contesta falimentul? DumitruAndriana DumitruAndriana in decembrie s-a declarat starea de insolventa,am contestat decizia de intrare in insolventa si administratorul judiciar propus de creditor deoarece se afla in ... (vezi toată discuția)
Ma inscriu sau nu la masa credala? onicacristina onicacristina Un amic a intrat cu societatea in insolventa , ca sa il ajut am negociat cu creditorii si prin cesiune ce creanta i-am cumparat toate creantele.In acest moment ... (vezi toată discuția)
Recuzare administrator judiciar DumitruAndriana DumitruAndriana pot recuza administratorul judiciar propus de creditorul care a intrudus insolventa,deoarece este cumnata avocatei creditorului, avocata care la randul sau ... (vezi toată discuția)