avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 458 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale E legala publicarea listei cu clienti rau-platnici?
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

E legala publicarea listei cu clienti rau-platnici?

Buna ziua,
In cadrul firmei noastre de inchirieri costume carnaval exista cazuri de clienti care intarzie cu predarea produselor,inchirierea acestora prelungindu-se automat prin contract.Acesti clienti refuza plata inchirierilor suplimentare.Avem o lista cu acesti clienti si datoria acestora.Intrebarea mea este daca pot publica numele lor si suma datorata pe siteul nostru,precum si pe paginile de Facebook ale firmei.
Mentionez ca inchirierea se face perfect legal,cu contract de inchiriere si bon de casa,contractul avand clauze,specificandu-se durata unei inchirieri standard,precum si plata in cazul intarzierii/pierderii/detriorarii.Contractul are si rubrica cares e semneaza la predarea costumului,cu data,ora si starea in care s-au predat.
Unitate de masura la inchiriere este de 1 zi,iar in weekend de vineri pana luni se considera o singura inchiriere,firma neavand orar de weekend.
Ultima modificare: Vineri, 28 Martie 2014
dreamsparty, utilizator
Cel mai recent răspuns: barbarosza , utilizator 21:58, 6 Aprilie 2014
Daca pe contract nu a fost mentionat acest lucru, atunci este ilegal, desi din punctul meu de vedere perfect moral. Probabil mizezi pe Facebook sa ii mustrezi in fata prietenilor acestora pe cei intarziati, insa poate exista si un revers al medaliei, si sa pierzi clienti din aceasta cauza.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prestari servicii in locatia clientului- bon fiscal sau chitanta? sibil sibil Firma mea se ocupa cu prestari servicii in locatia clientului(domiciliu, locatii inchiriate, etc.). Clientii sunt persoane fizice, de multe ori din afara ... (vezi toată discuția)
4791 comert cu amanuntul prin intermediul caselor de comenzi sau prin internet justfor justfor Buna ziua, avem un magazin online si in mare parte livram produsele prin intermediul unui curierat. In acest caz, stiu ca nu avem nevoie de casa de marcat pt ... (vezi toată discuția)
Contract de inchiriere-intarzierea restituirii garantiei. Rosu-Flavian Rosu-Flavian Buna seara! Am rugamintea sa ma ajutati cu un raspuns. Am incheiat un contract de chirie cu o firma de imobiliare in data de 16.10.2020. Anul asta pe data de ... (vezi toată discuția)