avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 494 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Act aditonal la contract de arenda
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Act aditonal la contract de arenda

Buna ziua .
Ma adresez specialistilor in domeniu , cu rugamintea de a-mi raspunde la cele ce urmeaza .
In anul 2010 mama,a facut un contract de arenda , pe o perioada de 10 ani , pentru terenul arabil pe care-l detine , inregistrandu-l la consiliul local al comunei .Contractul de arenda este facut , in baza leg.16/1994 in care este specificat printre altele si urmatoarele clauze :" nivelul arendei fiind de 30% (cantitate produse, produse si bani sau bani ) pe toata perioada contractului ; ca are dreptul sa controleze oricand modul in care este exploatat de arendas terenul arabil ; sa primeasca despagubiri de 0,2% pe zi din suma datorata de arendas ".
In 2013 arendasul a puso sa semneze un act aditional la contractul de arenda existent in care se mentioneazaca "contractul de arendare se incheie si se executa pe baza prevederilor COD CIVIL Sectiunea 3, art .1836-1850 republicat, cu modificarile si completarile ulterioare ;ca arendasul trebuie sa plateasca o arenda de 30% sau contravaloarea in lei la prtul mediu pe produs si ca aceasta se face in functie de optiunea fiecarui proprietar in natura sau bani ".
La sfarsitul actului aditional este stipulat ca "Restul prevederilor contractului de arendare raman neschimbate ".
Conform celor mentionate :
1) - poate mama sa primeasca in continuare atat produse cat si bani cum era mentionat in contract ? Intelegerea se facea in fiecare an la luarea produselor in toamna .
2) - poate sa-i ceara penalitati arendasului de 0,2% intarziere , pentru suma datorata desi clauza nu mai este trecuta in actul aditional ? Arendasul a platit mereu suma de bani cu foarte multe zile intarziere .
3) - ramane valabil in continuare clauza din contract prin care arendatorul poate controla modul in care arendasul lucreaza terenul ? .
4) - se poate cere , rezilierea contractului pentru nerespectarea pct. 2 mentionat mai sus cat si faptul ca nu este multumita de prestattiile arendasului ?
Fiind rezident in alta tara doresc sa ma intorc definitiv , lucrand eu terenul valorificandu-l si rentabilizandu-l mult mai bine deca arendasul .
Imi cer scuze pentru lunga mea expunere si va multumesc anticipat.

















Cel mai recent răspuns: Madalina Mihaela I. Moceanu , Avocat 19:41, 28 Martie 2014
Va sfatuiesc sa mergeti cu contractul initial si cu actul aditional la un avocat, care, pe baza actelor respective, sa va poate acorda, in cunostinta de cauza, o consultatie referitor la intrebarile dvs!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata impozit arenda adipetroiu adipetroiu Buna Seara! Am un teren in arenda si am fost sa-mi ridic banii, am fost pus sa semnez acel act aditional, neexplicandu-mi ca exista 2 posibilitati de ... (vezi toată discuția)
Contract de arendare recoba recoba As dori un model de act aditional prin care sa se mărească cantitatea de produse pentru proprietarul terenului doar pentru un singur an ... (vezi toată discuția)
Arenda, recuperare pret gbau68 gbau68 buna ziu as dori sa va intreb cum pot sa-mi recuperez bani pe 2015 de la arendas?mentionez ca in toamna lui 2015 am reziliat contractul cu arendasul verbal nu ... (vezi toată discuția)