avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 690 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Calendar week-enduri program vizita minor...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Calendar week-enduri program vizita minor...

Buna Ziua,

Sunt nedumerit si va solicit opinia.
Am obtinut dreptul de a avea legaturi personale cu minorul in 1-ul si al 3-lea weekend din luna.
Sau eu am inteles gresit sau nu sunt capabil sa inteleg cum se socotesc week-endurile.
Gresesc atunci cand afirm ca week-end-ul este par sau impar in functie de tipul saptamanii in care se afla(para sau impara)?
Am folosit o exprimare gresita atunci cand am solicitat 1-ul si al 3-lea w. cand de fapt trebuia sa solicit week-end-urile impare? Adica sa-mi vad copilul odata la 2 saptamani.
Concret, am fost la copil in weekendul cu 1 martie si in cel cu 15 martie. Normal, dupa calculele mele, ar trebui sa merg maine la copil. Sotia afirma ca am fost deja asa cum am solicitat.
Va rog, cine greseste?

Multumesc frumos.
Eu am avut si finalurile de saptamana alternativ sau toate finalurile de saptamana pare/impare din an.
Cat despre care ce saptamana e, depinde de definitia finalului de saptamana, eu le-am definit in fiecare cerinta catre instanta: ce inseamna saptamana para sau final de saptamana par.

Pe de alta parte, nu va enervati atat de tare; nu inteleg logica pe care ati mers la discutii si cum ati abordat situatia, caci daca dv. vedeti copilul in saptamana 5, il vedeti si saptamana urmatoare 1, situatie in care doamna ar fi dezavantajata... poate aceste restrictii si reactii ale doamnei pleaca de la modul cum ati abordat dv. situatia? Sau cum a decurs totul?

Programul se poate schimba numai daca s-a intamplat ceva in situatia de fapt, nu si daca nu-i convine uneia dintre parti ca n-a fost atenta si n-a formulat corect.
Multumesc pentru raspunsuri.
Sunt convins ca formularea mea este defectuoasa. Am dorit sa pot vedea copilul la 14 zile.

Pare mult mai corecta formularea :

"încuviinţează pentru părintele-necustodian să preia copilul / copiii la domiciliul său, un weekend din două, alternativ, iar în cazul în care părinţii nu se înţeleg părintele custodian va sta cu copiii în weekend-rile pare din an iar părintele necustodian va sta cu copiii în weekend-urile impare din an"

(citat din: [ link extern ] )

Ultima modificare: Vineri, 28 Martie 2014
andreisiandrei, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Definitie: primul si al 3-lea week-end din luna tibimarin tibimarin Puteti sa-mi spuneti, va rog, exista undeva o definitie clara, pentru primul si al 3-lea week-end din luna? Sunt luni care incep mai ciudat, intr-o zi de ... (vezi toată discuția)
Program vizita minor ContSters376123 ContSters376123 Buna ziua, va rog sa ma ajutati sa clarific un aspect din hotarirea jud care precizeaza programul de vizitare minor de catre tata. Astfel se spune ca tatal ... (vezi toată discuția)
Contact minor cu toate rudele de gradul 1 etc... Ecaterinaa Ecaterinaa Buna seara, La acordarea dreptului de vizita parintelui necustodian, cum apreciaza instanta dreptul copilului de a avea contact cu toate rudele de gradul 1 ... (vezi toată discuția)