avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 728 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... A doua casa - impozit
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

A doua casa - impozit

Buna ziua,
Va rog mult sa imi dati un sfat despre urmatoarea problema.
Parintii mei si-au luat un apartament intr-un oras acum, casatoriti, normal, pe numele amnadorura este proprietatea.
Ei mai au in proprietate o casa la tara cu urmatoarele aspecte:
- este mostetinta de tatal meu de la parintii lui, el este singurul mostenitor legal, lucru simplu, este singurul copil.
Acum trebuie sa mearga la admin fiscala sa declare apartamentul cumparat, iar in lege este confuz pentru mine, spune ca se plateste 65% in plus pentru a doua casa, cu exceptia asta:
(2) Nu intră sub incidenţa alin. (1) persoanele fizice care deţin în proprietate clădiri dobândite prin succesiune legală.

deci, nu va fi considerata pentru ei a doua casa, acel apartament?
este ok judecata mea? intrucat a primit casa d ela tara prin mostenire.
sunt sigura cala admin financiara va fi haos, vreau sa ma asigur ca stiu informatia buna si valida de la specialisti inainte de a merge la administratie.
Multumesc mult si va rog sa ma ajutati cu sugestii!
O zi buna tuturor!



Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/for...
Follow us: Avocatnetro on Facebook

Cel mai recent răspuns: Ioan Petru Butariu , Contabil 17:33, 28 Martie 2014
Trebuie sa tineti cont si de norme:

46. (1) Pentru stabilirea impozitului pe clădiri majorat potrivit prevederilor art. 252 alin. (1) din Codul fiscal, ordinea în care proprietăţile au fost dobândite se determină în funcţie de anul dobândirii clădirii, indiferent sub ce formă, rezultat din documentele care atestă calitatea de proprietar.

(2) În cazul înstrăinării uneia dintre clădirile care intră sub incidenţa prevederilor art. 252 alin. (1) din Codul fiscal, pentru calculul impozitului majorat, ordinea în care proprietăţile au fost dobândite se stabileşte potrivit noii situaţii juridice.
(3) Impozitul pe clădiri datorat de persoanele fizice care deţin în proprietate mai multe clădiri, dobândite prin succesiune legală, nu se majorează. Clădirile dobândite prin succesiune legală se iau în calcul la determinarea ordinii de dobândire, necesară stabilirii majorării impozitului pe clădiri, potrivit prevederilor art. 252 alin. (1) din Codul fiscal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozite si taxe. apartament dobandit prin succesiune - og 59/30.06.2010 Varul Varul Avand in proprietate un apartament, am dobandit ulterior prin succesiune al doilea apartament unde am domiciliul si inca o cota parte dintr-un ... (vezi toată discuția)
Proprietate horia51 horia51 Sunt vaduv si am un baiat de 33 ani. In urma decesului sotiei s-a acceptat mostenirea si exista o succesiune unde baiatul are cota parte indiviza din ... (vezi toată discuția)
Impozit locuinta fara a avea domiciliul acolo ioana_cernea ioana_cernea Buna ziua! Ma puteti ajuta, va rog, cu o informatie. Daca detin 2 locuinte dar nu locuiesc la nici una din adrese, cum se calculeaza majorarea de impozit ... (vezi toată discuția)