avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 546 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... incredintare sau domiciliu la...?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

incredintare sau domiciliu la...?

Am trait intr-o relatie de concubinaj din care am o fetita de 3 ani jumate.Parinti mei sunt stabiliti in Germania si as dori sa merg in vizita la ei.am o sentinta judecatoreasca in care am domiciliul fetitei stabilita la mine si tatal este obligat la plata pensiei de intrtinere.Va rog sa ma lamuriti si pe mine ,am fost la 2 avocati care mi-au zis ca stabilirea de domiciliu este acelas lucru cu incredintarea minor.daca am aceasta sentinta definitiva si irevocabila pot iesi cu fetita din tara fara acordul tatalui care nu vrea sa-mi dea acceptul?
Cel mai recent răspuns: maxne , utilizator 17:25, 28 Aprilie 2009
Stabilirea domiciliului minorului nu este acelasi lucru cu incredintarea minorului. Sunt doua institutii diferite. Trebuie sa faceti actiune pentru incredintarea minorului spre crestere si educare. Dupa ce veti obtine o hotarare a instantei in acest sens atunci veti putea pleca in strainatate fara a fi necesar acordul tatalui. Succes!
gabescu a scris:

Problema este la vama, intrucat au fost atatea proble cu copii, incat chiar daca legea prevede o anumita posibilitate, autoritatile va vor solicita oricum acordul tatalui.
Preblema este ca "sufla si-n iaurt"!
Asta este, incercati totusi un compromis cu tatal copilului, poate devine mai flexibil!


Nu sunt deloc de acord cu faptul ca, daca legea prevede ca poti iesi din tara cu hotarare defintiva si irevocabila de incredintare a copilului, autoritatile au dreptul sa solicite ceva in plus.
Dar, e musai hotararea de incredintare care nu e aceeasi cu stabilirea domiciliului minorului.
Corect, ader itrutotul la ceea ce spune colega GabrielaA, eu am avut insa in vedere si unor aberatii ce se peterc tocmai prin interpretarea si aplicare legii de catre institutie, si nu am dorit decat sa pun in garda pe maxne, ca s-ar putea sa i se ceara acordul expres si scris al celuilat parinte, chiar daca indestulatoare estei numai o hotarare definitiva si irevocabila referitoare la incredintarea minorului.

Traim in Romania!
Multumesc pentru sfaturi:closedtopic:Deci in concluzie stabilirea de domiciliu e cam egala cu 0. Asta este capu face capu trage.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Iesire din tara cu un minor alinaralu alinaralu As avea o intrebare: Am o prietena care vrea sa iasa din tara cu fetita ei in varsta de 3 anisori. Prietena mea sa judecat pentru pensia alimentara a ... (vezi toată discuția)
Parasirea tari de catre copilul minor maxne maxne Va rog sa ma lamuriti si pe mine daca se poate. Am o fetita rezultata dintr-o relatie de concubinaj. prin sentinta judecatoreasca sa stabilit domiciliul ... (vezi toată discuția)
Parasirea tarii cu minorul yrynna yrynna buna ziua!si eu traiesc in concubinaj si am o fetita de 6 ani.am luat hotararea de a ma desparti de partenerul meu si de a pleca in canada impreuna cu fetita ... (vezi toată discuția)