avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 714 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Ni se interzice accesul in subsolul blocului
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Ni se interzice accesul in subsolul blocului

Buna seara! Am sa incerc cat mai pe scurt sa va relatez si sa cer niste sfaturi. In blocul unde locuiesc si am drepturi ca si obligatii de proprietar se incalca legea zic eu dupa parerea mea. Presedinta blocului care prezinta clar semnele unei dictatoare a inceput cu interzicerea folosirii usii din spatele blocului pe motiv ca se sparge subsolul. Cine a fost mai insistent a intrat in posesia cheii dar cu conditia ca va raspunde daca se sparge subsolul. Alta speta este ca mai multi proprietari am solicitat sa intram in subsol sa verificam si noi toate lucrarile care s-au facut luna de luna la instalatia de apa calda si rece. Am solicitat acest lucru deoarece avem suspiciuni ca in ultimii 4 ani sistematic se sparge o teava, nu mai multe sau deloc. Drept ptr. care am facut o cerere in acest sens prin posta. Raspunsul a fost scurt sa facem referire la ce lucrari vrem sa ne uitam, cu toate caci am specificat ca toate lucrsarile din ultimii 4 ani. Am facut si a doua cerere si acelasi raspuns cu precizarea ca vom fi anuntati cand se v-a intampla sa mergem la subsol cu un instalator autorizat pe care sa il platim cei ce am solicitat vizita.
Intrebarea mea este : cat de legal este acest refuz si ce putem face d.p.d.v. legal sa putem intra la subsol. Din cate stiu eu subsolul este proprietate comuna si putem intra la subsol doar cu administratorul care a obtinut atestatul abia acum 2 saptamani in urma sesizarilor facute la Primaria de sector.Am dori sa o actionam in judecata ptr. foarte multe abuzuri pe care le face in bloc.
Cu multumiri anticipate.
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 15:30, 30 Martie 2014
Va multumesc! Si mai este inca o chestiune . Se poate reorganiza AG sub forma de AG extraordinara deoarece majoritatea participantilor nu sunt membrii ai Asociatiei de proprietari intrucat sunt mutati in bloc in ultimii 10 ani si nu au solicitat nici o adeziune ?Iar fostul si actualul comitet format din 5 membri 3 dintre acestia nu sunt membri ai asociatiei.
A fi sau a nu fi membru al asociatiei este o gluma din moment ce acestia sunt proprietari ai apartamentelor ce fac parte din acea asociatie. Spun asta pentru ca fiecare proprietar poate sa scrie o cerere simpla de adeziune, cerere care nu trebuie aprobata de cineva... si intr-un minut devine din "proprietar", "proprietar membru".

Daca vreti puteti organiza adunari generale extraordinare oricand. Conform legii o adunare generala se poate convoca pe baza unui tabel semnat de minim 20% dintre proprietari. Dar pentru ca adunarea sa fie statutara la aceasta trebuie sa participe 50%+1 dintre proprietari. Aici este marea greutate pentru ca adesea oamenii au alte prioritati si nu vin la adunarea generala.
Este adevarat ce spuneti, dar, ca si la adunarea generala ordinara, si la adunarea generala extraordinara in Legea 230 din 2007 se spune:



Art. 24. - (1) Adunarea generala poate adopta hotarari, daca majoritatea proprietarilor membri ai asociatiei de proprietari (jumatate plus unu) sunt prezenti personal sau prin reprezentant legal.
(2) Daca la prima convocare nu este intrunit cvorumul necesar de jumatate plus unu, adunarea generala va fi suspendata si reconvocata in termen de maximum 10 zile de la data primei convocari.
(3) La adunarea generala reconvocata, daca exista dovada ca toti membrii asociatiei de proprietari au fost convocati, hotararile pot fi adoptate, indiferent de numarul membrilor prezenti, prin votul majoritatii acestora.
(4) Hotararile adunarii generale a asociatiei de proprietari sunt obligatorii si pentru proprietarii din condominiu care nu au fost prezenti la adunarea generala, precum si pentru proprietarii care nu sunt membri ai asociatiei de proprietari.



Deci, daca nu se intruneste prima data cvorumul de 50% + 1 din totalul proprietarilor, la reconvocare pot fi oricat de putini.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Adunarea generala: organizare; sprijin de la primarie acameliac acameliac Suntem nemultumiti de modul in care gestioneaza interesele blocului actualul presedinte de asociatie. Pentru initierea unei Adunari Generale avem nevoie de un ... (vezi toată discuția)
Statutul sau legea rocado rocado Buna ziua, In cazul unei AS de proprietari organizata dupa lega 203/2007, cu specificatia in statut ca dizolvarea AS se paote face atunci cand in conduminu ... (vezi toată discuția)
Revocare presedinte asociatie de proprietari annabela annabela Pt. revocarea din functie a presedintelui asociatiei de proprietari si a casierilor sunt valabile si tabelele nominale cu semnaturilor locatarilor-proprietari ... (vezi toată discuția)