avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 509 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Adunare generala reconvocata
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Adunare generala reconvocata

Buna ziua
Rugamintea mea este urmatoarea :
Ieri ( n.n. vineri 28.03.2014 ) a avut loc adunarea generala reconvocata a asociatiei cu urm . ordine de zi :
- Dare de seama a Com . Ex . pe anul 2014
- Raportul Comisiei de Cenzori
- Descarcarea de gestiune pe anul 2013
- Aprobarea B.V.C. pe anul 2014
- Intrebari , discutii si propuneri
Totul pana la un punct si anume dupa prezentarea acelor dari de seama si rapoarte , in loc sa se treaca la ultimul punct , presedintele anunta la " Probleme organizatorice " ca isi da DEMISIA in urma unei adrese primite de la Primarie , Serviciul Relatii Cu Asociatiile de Proprietari in care sunt instiintati ca functia de presedinte este incompatibila cu cea de casier si ca s a discutat in Comitetul Ex . ca ar fi bine sa isi de a demisia din functia de presedinte si sa ramana cu cea de casier cu contract individual de munca ! eu acest lucru il solicit de vreo 2 ani .
Acum 3 saptamani am primit o adresa de la acest serviciu din primarie , in care am solicitam sa mi spuna explicit " daca un presedinte poate sa ocupe si functia de casier ", era a " n " oara cand le solicit acest lucru si deabia acum am primit acel raspuns de incompatibilitate .
Am facut o petitie la care am anexat o copie dupa acel raspuns la Comitetul ex. al asociatiei in care sa i a act si sa procedeze intocmai ( si aici am facut " n " petitii in care aratam acest lucru , dar nu s a luat nicio masura .
Pana atunci nimeni din cei prezenti la adunarea generala ( prezenta f. slaba ; 26 din 176 ap .) nu au stiut de " manevra " aceasta si au venit cu un " om " de al lor , tanar , fara experienta si venit de vreo 2 - 3 ani in bloc, dar nu acesta este un impediment , ci modul cum au procedat , ei avand timp de la anuntarea adunarii generale sa faca acest lucru si sa treaca pe ordinea de zi aceasta demisie .
Si uite asa se supuse la vot demisia si alegerea unui nou presedinte.
Eu unul m am opus , mai stiind din comentariile de pe acest sait , mai studiind , le am explicat ca nu este corect cum au procedat , ca nu au adus la cunostiinta proprietarilor , ca nu au trecut pe ordinea de zi si ca aceasta hotarare in " graba " poate fi atacabila.
Poate eu gresesc si atunci pun urmatoarele intrebari :
1 . Am procedat corect in acest caz ? daca nu , aceasta poate fi atacata ( hotararea ) la Primarie si in cazul in care aceasta nu rezolva , se poate ataca in justitie ? si care ar fi sansa .
2 . Pot solicita despagubiri la banii care au fost retinuti pentru aceste functii ? tinand cont ca in petitiile mele adresate presedintelui am aratat ca este incompatibila si sa renunte la o functie .
Va multumesc si va doresc o zi buna
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 22:04, 31 Martie 2014
Hotararile adunarii generale nu pot fi contestate la serviciul din primarie,ci in cazuri intemeiate in instanta de judecata
Este hazardat a emite raspuns asupra hotararii pe care o poate dispune instanta de judecata,mai ales ca presedintele de asociatie poate invoca in apararea sa multe circumstante
Intelegand nemultumirea fireasca ca urmare a achitarii unor sume solicitate de catre persoana care presta atat functia de presedinte cat si de casier,dv sunteti singurul care poate analiza responsabil necesitatea unei actiuni in instanta care nu va garanteaza hotarare favorabila...
Multumesc ynocentta
Am specificat ca in acest caz este implicata si Primaria prin Serviciul Relatii Cu Asociatiile De Proprietari , poate nu am fost inteles sau nu am pus mai bine intrebarea si revin :
- Au procedat legal in cazul descris fara a anunta la avizier si la inceputul adunarii cand a fost votata ordinea de zi ?
Si mai spuneti Dumneavoastra ynocentta ca hotararile adunarii generale nu pot fi contestate la Serviciul din Primarie , pai atunci , unde ? nu trbuie sa intrevina Dansii , nu trebuie sa si spuna punctul de vedere .
Am intrebat si mai intreb incaodata : au procedat legal fara a anunta toti proprietarii si un presedinte sa fie ales cu doar 25 de voturi ? este adevarat , atatia au venit si isi merita soarta , dar nu trebuie sa profiti ca sau prezentat asa de putini , poate ca daca anuntau ,veneau mai multi , acest lucru nu trebuie sa l luam in seama ?
Pe langa faptul ca prezenta la AG a proprietarilor a fost foarte slaba, observ ca se lucreaza ”cu fenta”... Ati avut dreptate intotdeauna si v-am sustinut, dar degeaba.
Ziceti ca si-au adus un om tanar, fara experienta. Si aici aveti dreptate. Daca presedintele si-a dat demisia, practic com. ex. a ramas cu un om mai putin. Ca acela a fost chiar monseur presidente, poate fi o intamplare, insa in acest caz nu poti veni chiar asa direct cu o alta persoana care practic completeaza nr. de membri ai com ex. , dar direct pe postul de presedinte... Manevra este ciudata rau. In fine, dar ceilalti membri ai comitetului au fost de acord, ati mai discutat ceva pe-acolo? Acum daca stau bine sa ma gandesc o parte din vina apartine si noului ales care s-a cam legat la cap desi nu-l durea de loc. S-ar putea sa regrete mai tarziu, nu se stie.
Daca omul este serios si vrea sa faca treaba, eu zic sa mai stati de vorba cu el, mai aratati-ii cam ce s-a mai intamplat pe-acolo si la ce sa se astepte pe viitor, ajutati-l la propriu (daca accepta, ca s-ar putea sa nu accepte).
In rest, ce sa va zic, cu cei de la primarie v-ati lamurit, iar cu despagubirile - lasati-o asa, ca tot trebuia cineva sa faca munca aceasta, desigur, pe bani, deci ce despagubire sa luati?
Buna ziua
Domnule Grecu , Dumneavoastra cunoasteti cazul cu presedintele si casier , a fost obligata sa isi dea demisia , dar trebuia in mod transparent , sa puna pe ordinea de zi si totul era OK , au lucrat " smechereste " cum bine s a exprimat cineva la ceva asemanator .
Ce sa zic , nu am nimic cu noul presedinte , l am si avertizat ca o sa aiba probleme , este riscul lui sa si l asume, dar intrebarea mea legitima ramane : s a procedat legal fara ca ceilalti proprietari sa li se aduca la cunostiina ca isi da demisia si ca urmeaza sa fie ales un nou presedinte ? aceasta este intrebarea , restul sunt vorbe .
Ma intrebati ce au facut ceilalti membri com . ex , ca de obicei , daca s a discutat ceva la sedinta , pai poti sa vorbesti ceva de " prieteni " , atat am apucat sa zic ca nu este legal ce fac si atat mi a trebuit , m am opus validarii si cam atat .
De aceea intreb pe acest forum , poate se gaseste cineva sa mi spuna daca aceasta hotarare poate fi atacata in termenul acela de 45 de zile .
La aceasta demisie a contribuit si acel serviciu din Primarie si de aceea ma gandeam sa apelez din nou .
In ceia ce priveste despagubirile , nu stiu daca am sa o las asa , pentru ca a incasat niste bani care nu i reveneu cu toate ca executat acea munca , dar ilegal , pentru ca a recunoscut prin demisie .
Multumesc si o zi buna va doresc .
n.n : Vad ca mai este cineva pe forum cu situatie asemanatoare , asa raspuns nu doresc .
Stim cu totii ca AG ordinara este convocata de catre com. executiv, iar cea extraordinara de catre cel puti 20% dintre membrii as. prop.
In ambele cazuri se propune o anumita ordine de zi, insa nimeni nu interzice, atunci in repectiva adunare, ca ordinea de zi sa fie completata cu orice alta problema de un anumit interes a membrilor prezenti - numai ca, in acest caz, presedintele intreaba membrii prezenti daca mai sunt si alte puncte de discutie ce ar trebui adaugate pe ordinea de zi; daca ar mai fi 1-2 puncte ce ar merita sa fie discutate si adaugate pe ordinea de zi, acestea sunt aduse la cunostinta celor prezenti si se supun la vot, pentru a se completa ordinea de zi.
Ei, din cele prezentate de dvs. nu prea am inteles daca s-a procedat asa sau nu, insa aici este vorba de o alta poveste: demisia unui membru al com. executiv - care poate fi facuta in orice moment, adica este la alegerea respectivului si eu zic ca alegerea momentului a fost bun, mai ales ca urmeaza implicit alegerea/completarea numarului de membri ai com. executiv, un alt moment foarte bun. Ca acolo s-a ales un cetatean direct pe functia de presedinte - abia aici sesizez o ”lucratura de palat”...
Daca cei prezenti au aprobat si noul ales a acceptat sa intre in aceasta hora, asta e. Poate ca dvs. nu ati reusit sa va faceti inteles, asa cum nici eu nu am inteles la cine v-ati referit cu acea nota din subsolul ultimului post:

n.n : Vad ca mai este cineva pe forum cu situatie asemanatoare , asa raspuns nu doresc .

Aici pe forum ne spunem si noi parerea fata de o anumita situatie, daca va putem ajuta, este bine, daca nu reusim, trebuie sa incercati in alta parte. Sa nu credeti ca la noi curge lapte si miere, insa la ultima AG convocata, la locul faptei s-au prezentat 8 membri (din 504!). Desigur s-a suspendat si reconvocat.

Alte discuții în legătură

Presedinte ales fara a fi pe ordinea de zi a adunarii generale eugarizn eugarizn Adunarea generala a decurs binisor ( cu mici incidente ) pana la epuizarea punctelor de pe ordinea de zi de la avizier si cea anuntata la inceputul ... (vezi toată discuția)
Plata presedinte asociatie de proprietari ostaciuc ostaciuc Buna ziua, In asociatia de proprietari unde locuiesc, presedintele este functionar public (lucreaza in Senat). Ma intreb daca poate fi platit legal si in ... (vezi toată discuția)
Adunare generala nefinalizata tomasso tomasso La ad.generala reconvocata a fost ales dintre membri prezenti presedintele asociatiei dupa care nu s-a continuat procedura alegerii membrilor comitetului ... (vezi toată discuția)