avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 516 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Adunare generala reconvocata
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Adunare generala reconvocata

Buna ziua
Rugamintea mea este urmatoarea :
Ieri ( n.n. vineri 28.03.2014 ) a avut loc adunarea generala reconvocata a asociatiei cu urm . ordine de zi :
- Dare de seama a Com . Ex . pe anul 2014
- Raportul Comisiei de Cenzori
- Descarcarea de gestiune pe anul 2013
- Aprobarea B.V.C. pe anul 2014
- Intrebari , discutii si propuneri
Totul pana la un punct si anume dupa prezentarea acelor dari de seama si rapoarte , in loc sa se treaca la ultimul punct , presedintele anunta la " Probleme organizatorice " ca isi da DEMISIA in urma unei adrese primite de la Primarie , Serviciul Relatii Cu Asociatiile de Proprietari in care sunt instiintati ca functia de presedinte este incompatibila cu cea de casier si ca s a discutat in Comitetul Ex . ca ar fi bine sa isi de a demisia din functia de presedinte si sa ramana cu cea de casier cu contract individual de munca ! eu acest lucru il solicit de vreo 2 ani .
Acum 3 saptamani am primit o adresa de la acest serviciu din primarie , in care am solicitam sa mi spuna explicit " daca un presedinte poate sa ocupe si functia de casier ", era a " n " oara cand le solicit acest lucru si deabia acum am primit acel raspuns de incompatibilitate .
Am facut o petitie la care am anexat o copie dupa acel raspuns la Comitetul ex. al asociatiei in care sa i a act si sa procedeze intocmai ( si aici am facut " n " petitii in care aratam acest lucru , dar nu s a luat nicio masura .
Pana atunci nimeni din cei prezenti la adunarea generala ( prezenta f. slaba ; 26 din 176 ap .) nu au stiut de " manevra " aceasta si au venit cu un " om " de al lor , tanar , fara experienta si venit de vreo 2 - 3 ani in bloc, dar nu acesta este un impediment , ci modul cum au procedat , ei avand timp de la anuntarea adunarii generale sa faca acest lucru si sa treaca pe ordinea de zi aceasta demisie .
Si uite asa se supuse la vot demisia si alegerea unui nou presedinte.
Eu unul m am opus , mai stiind din comentariile de pe acest sait , mai studiind , le am explicat ca nu este corect cum au procedat , ca nu au adus la cunostiinta proprietarilor , ca nu au trecut pe ordinea de zi si ca aceasta hotarare in " graba " poate fi atacabila.
Poate eu gresesc si atunci pun urmatoarele intrebari :
1 . Am procedat corect in acest caz ? daca nu , aceasta poate fi atacata ( hotararea ) la Primarie si in cazul in care aceasta nu rezolva , se poate ataca in justitie ? si care ar fi sansa .
2 . Pot solicita despagubiri la banii care au fost retinuti pentru aceste functii ? tinand cont ca in petitiile mele adresate presedintelui am aratat ca este incompatibila si sa renunte la o functie .
Va multumesc si va doresc o zi buna
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 22:04, 31 Martie 2014

Nu a intrebat nimeni daca mai are cineva vreo propunere la ordinea de zi , s a intrat direct in citirea rapoartelor si referatelor si la epuizarea lor inainte de a se trece la discutii , a venit " bomba " ca presedintele isi da demisia si ramane doar cu functia de casier .
Se propune un nume de catre un membru al com .ex. ., a iesit un pic de fum si apoi s a fasait .
De aceea am spus si spun ca , nimeni nu a stiut dintre proprietarii prezenti , probabil si mai mult ca sigur , cativa membri com .ex prezenti ( 2-3 ) au stiut de demisie , dar se pune problema de ce nu au informat la timp caci au avut timp vreo 11 zile pana la reconvocare .
Intrebarea mea era ,daca din punct de vedere legal ( poate si moral dar aici nu este cazul ) au procedat corect ?
Nu cred ca aici se poate da cu parerea ," ori e alba ori e neagra " este corect cum au procedat ca asa prevede nu stiu ce lege sau nu este corect toto unei legi ( daca exista )
Domnule Grecu , nu m am referit la Dumnevoastra , pot sa spun ca sunteti printre primii care comentati si dati sugestii la obiect si sper sa ramaneti in continuare acelasi Domn Grecu ( cum dealtfel mai sunt si alti moderatori bine informati ) .
Oare exista vreo sansa sa aflu daca s a procedat corect in acest caz ?
Eu v-am aratat cum trebuia sa se procedeze. In alt topic @Adriantot a spus la fel. Asa se procedeaza corect. Daca in multe asociatii se procedeaza cum le vine mai bine unora, nu este bine.
Puteti incerca o actiune in instanta. Cunosc in IS un domn, care observ ca nu mai raspunde pe sectiunea noastra (@Manole Dumitru), care a initiat o astfel de actiune si careia i s-a dat castig de cauza. ma rog, nu a fost chiar la fel, dar oricum, i s-a dat dreptate ”pe procedura”.
Acum dvs. stiti mai bine daca merita efortul si stresul pentru a initia o astfel de chestiune. Eu mai degraba m-as alia, impreuna cu alti vecini, cu noul presedinte, l-as ajuta sa observe neregulile care se petrec in parohie. Daca si dansul face la fel, incercati sa convocati o ”extraordinara” si alegeti-va un comitet executiv format din oameni responsabili.
Pe de alta parte, vreau sa atrag atentia si altor forumisti ca statul pe margine si critica celor care muncesc ( pe bani sau voluntar), este foarte paguboasa. Va spun din experienta personala.
Va doresc mult succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Presedinte ales fara a fi pe ordinea de zi a adunarii generale eugarizn eugarizn Adunarea generala a decurs binisor ( cu mici incidente ) pana la epuizarea punctelor de pe ordinea de zi de la avizier si cea anuntata la inceputul ... (vezi toată discuția)
Plata presedinte asociatie de proprietari ostaciuc ostaciuc Buna ziua, In asociatia de proprietari unde locuiesc, presedintele este functionar public (lucreaza in Senat). Ma intreb daca poate fi platit legal si in ... (vezi toată discuția)
Adunare generala nefinalizata tomasso tomasso La ad.generala reconvocata a fost ales dintre membri prezenti presedintele asociatiei dupa care nu s-a continuat procedura alegerii membrilor comitetului ... (vezi toată discuția)