Buna ziua
Rugamintea mea este urmatoarea :
Ieri ( n.n. vineri 28.03.2014 ) a avut loc adunarea generala reconvocata a asociatiei cu urm . ordine de zi :
- Dare de seama a Com . Ex . pe anul 2014
- Raportul Comisiei de Cenzori
- Descarcarea de gestiune pe anul 2013
- Aprobarea B.V.C. pe anul 2014
- Intrebari , discutii si propuneri
Totul pana la un punct si anume dupa prezentarea acelor dari de seama si rapoarte , in loc sa se treaca la ultimul punct , presedintele anunta la " Probleme organizatorice " ca isi da DEMISIA in urma unei adrese primite de la Primarie , Serviciul Relatii Cu Asociatiile de Proprietari in care sunt instiintati ca functia de presedinte este incompatibila cu cea de casier si ca s a discutat in Comitetul Ex . ca ar fi bine sa isi de a demisia din functia de presedinte si sa ramana cu cea de casier cu contract individual de munca ! eu acest lucru il solicit de vreo 2 ani .
Acum 3 saptamani am primit o adresa de la acest serviciu din primarie , in care am solicitam sa mi spuna explicit " daca un presedinte poate sa ocupe si functia de casier ", era a " n " oara cand le solicit acest lucru si deabia acum am primit acel raspuns de incompatibilitate .
Am facut o petitie la care am anexat o copie dupa acel raspuns la Comitetul ex. al asociatiei in care sa i a act si sa procedeze intocmai ( si aici am facut " n " petitii in care aratam acest lucru , dar nu s a luat nicio masura .
Pana atunci nimeni din cei prezenti la adunarea generala ( prezenta f. slaba ; 26 din 176 ap .) nu au stiut de " manevra " aceasta si au venit cu un " om " de al lor , tanar , fara experienta si venit de vreo 2 - 3 ani in bloc, dar nu acesta este un impediment , ci modul cum au procedat , ei avand timp de la anuntarea adunarii generale sa faca acest lucru si sa treaca pe ordinea de zi aceasta demisie .
Si uite asa se supuse la vot demisia si alegerea unui nou presedinte.
Eu unul m am opus , mai stiind din comentariile de pe acest sait , mai studiind , le am explicat ca nu este corect cum au procedat , ca nu au adus la cunostiinta proprietarilor , ca nu au trecut pe ordinea de zi si ca aceasta hotarare in " graba " poate fi atacabila.
Poate eu gresesc si atunci pun urmatoarele intrebari :
1 . Am procedat corect in acest caz ? daca nu , aceasta poate fi atacata ( hotararea ) la Primarie si in cazul in care aceasta nu rezolva , se poate ataca in justitie ? si care ar fi sansa .
2 . Pot solicita despagubiri la banii care au fost retinuti pentru aceste functii ? tinand cont ca in petitiile mele adresate presedintelui am aratat ca este incompatibila si sa renunte la o functie .
Va multumesc si va doresc o zi buna
Nu a intrebat nimeni daca mai are cineva vreo propunere la ordinea de zi , s a intrat direct in citirea rapoartelor si referatelor si la epuizarea lor inainte de a se trece la discutii , a venit " bomba " ca presedintele isi da demisia si ramane doar cu functia de casier .
Se propune un nume de catre un membru al com .ex. ., a iesit un pic de fum si apoi s a fasait .
De aceea am spus si spun ca , nimeni nu a stiut dintre proprietarii prezenti , probabil si mai mult ca sigur , cativa membri com .ex prezenti ( 2-3 ) au stiut de demisie , dar se pune problema de ce nu au informat la timp caci au avut timp vreo 11 zile pana la reconvocare .
Intrebarea mea era ,daca din punct de vedere legal ( poate si moral dar aici nu este cazul ) au procedat corect ?
Nu cred ca aici se poate da cu parerea ," ori e alba ori e neagra " este corect cum au procedat ca asa prevede nu stiu ce lege sau nu este corect toto unei legi ( daca exista )
Domnule Grecu , nu m am referit la Dumnevoastra , pot sa spun ca sunteti printre primii care comentati si dati sugestii la obiect si sper sa ramaneti in continuare acelasi Domn Grecu ( cum dealtfel mai sunt si alti moderatori bine informati ) .
Oare exista vreo sansa sa aflu daca s a procedat corect in acest caz ?
Eu v-am aratat cum trebuia sa se procedeze. In alt topic @Adriantot a spus la fel. Asa se procedeaza corect. Daca in multe asociatii se procedeaza cum le vine mai bine unora, nu este bine.
Puteti incerca o actiune in instanta. Cunosc in IS un domn, care observ ca nu mai raspunde pe sectiunea noastra (@Manole Dumitru), care a initiat o astfel de actiune si careia i s-a dat castig de cauza. ma rog, nu a fost chiar la fel, dar oricum, i s-a dat dreptate ”pe procedura”.
Acum dvs. stiti mai bine daca merita efortul si stresul pentru a initia o astfel de chestiune. Eu mai degraba m-as alia, impreuna cu alti vecini, cu noul presedinte, l-as ajuta sa observe neregulile care se petrec in parohie. Daca si dansul face la fel, incercati sa convocati o ”extraordinara” si alegeti-va un comitet executiv format din oameni responsabili.
Pe de alta parte, vreau sa atrag atentia si altor forumisti ca statul pe margine si critica celor care muncesc ( pe bani sau voluntar), este foarte paguboasa. Va spun din experienta personala.
Va doresc mult succes!