avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 533 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Indiviziune pamant
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Indiviziune pamant

Buna ziua,
Ma confrunt cu urmatoarea problema, 5 frati intr-un proces de iesire din indiviziune, pt. casa+1,98 ha pamant, instanta a disjuns dosarul, casa si pamantul s-au judecat separat, in urma procesului casa a fost scoasa din masa succesorala, iar pt. pamant nu s-a continuat judecata, Primaria, in mod abuziv, a impartit pamantul celor 5 frati, fiecare detinand 1/5 din 1,98 ha, fara a avea nici o hotarare judecatoreasca sau vreun act care sa dovedeasca iesirea din indiviziune. ce demersuri trebuie sa intreprind ca pamantul sa nu mai fie divizat celor 5 frati?
Cel mai recent răspuns: pusa2mimi , utilizator 21:08, 31 Martie 2014
1. prin ce inscris a impartit primaria pamantul....sau a ignorat certificatul de mostenitor pe care banuiesc ca nu-l aveti
2. casa a fost construita de unul din frati ....si gandesc ca cu acceptul tuturor devreme ce nu au contestat la vremea edificarii in vreun fel
Primaria nu a avut la baza nici un act de divizare a pamantului. Iar casa, da a fost construita de unul din frati, dar nu era proprietar, dar instanta in urma judecatii au scus casa din masa succesorala, fara acceptul celorlalti, va dati seama ca nu se judecau 10 ani sa ajunga la un acord. Pe mine nu casa ma intereseaza pentru ca eu am avut castig de cauza, ci pamantul care a fost divizat fara a avea la baza vreun act, nici macar nu exista un proces pe rol in cazul pamantului.
Eu nu inteleg ce rol are primaria in toata treaba! Daca s-au judecat cei 5 frati pentru casa si TEREN, ca mostenire, e de inteles ca terenul era proprietatea lui decuius nu a statului(sa intervina primaria), sau terenul era doar solicitat de defunct in baza unei legii( 18, 169, etc.) si de aceea s-au judecat numai pentru casa! Daca este asa, primaria a procedat corect impartind terenul celor 5 mostenitori.Parerea mea , ati dat putine detalii!!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impartirea pamantului michelav michelav buna seara, am de adresat o intrebare cu rugamintea de a ma sfatui ce trebuie sa fac in aceasta problema: tatal meu a decedat ,el mai are inca 3 frati in ... (vezi toată discuția)
Modalitate impartire mostenire ionut_mihaiu ionut_mihaiu Buna ziua, Va deranjez si eu cu o intrebare aparent simpla... Cum se poate imparti mostenirea ? Situatia este aceasta, 5 frati au mostenit pamantul ... (vezi toată discuția)
Mostenire pamant bunicul slivneanu2001 slivneanu2001 Buna ziua , va rog sa ma ajutati si pe mine cu un sfat daca se poate . Bunicul meu a decedat in 1986.In urma lui s-a facut succesiunea si s-a impartit la 3 ... (vezi toată discuția)