avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 453 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie alimentara!
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie alimentara!

Buna ziua! Va retin atentia cu o intrebare! Sotul meu, a primit o pedeapsa cu suspendare pentru neplata pensiei alimentare. Ulterior, de la primirea pedepsei, plateste regulat, suma stabilita! Tribunalul nu i-a cerut sa achite restanta pentru care a luat condamnarea respectiva. Ma intereseaza ce risca sotul meu! Daca de exemplu, fosta sotie cere recuperarea sumei datorate!Mentionez ca nu avem cum sa achitam restanta respectiva! V-as ramane indatorata daca mi-ati putea oferi o explicatie!.Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Liana Iura , Avocat 09:21, 1 Aprilie 2014
fosta sotie in numele copilului poate solicita pe cale civila recuperarea sumei reprezentand pensie de intretinere neachitata precum si daune morale, daca nu s-a constituit parte civila in procesul penal de abandon de familie.
ok! si pe parte civila, tribunalul il poate obliga pe sotul meu sa achite suma restanta, iar in cazul in care acesta nu dispune de mijloacele financiare pentru acest lucru, ce i se poate intampla?
se trece la executarea silita a sotului dv. urmarindu-se veniturile banesti, bunuri mobile si eventual bunurile imobile pe care le are. daca bunurile sunt dobandite de dv si sot in timpul casatoriei se va solicita partajul bunurilor

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cat timp dureaza pana se finalizeaza o plangere?  Loredana Puscasu Loredana Puscasu Am depus o plangere la politie pentru abandon de familie in luna mai si abia la inceputul lunii iulie mi-au zis cei de la politie ca au inaintat dosarul la ... (vezi toată discuția)
Apel-abandon de familie - eroare de redactare domiciliu partea civila silster silster 1. Intr-o decizie penala din 14 octombrie 2014 fiind parte civila domiciliu meu apare gresit ( Zalau), desi am primit citatia si decizia definitiva ( o ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli judiciare - daca nu le platesc? bbyRo bbyRo Buna seara, Ce urmari are faptul ca in datat de 09.02.2011 Judecatoria ..... a hotarat urmatoarele: In baza art.14 si 346 c.p.p., art. 998-999 c.civ., ... (vezi toată discuția)