avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 927 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general cheltuieli protocol
Discuție deschisă în Contabilitate în general

cheltuieli protocol

Am o factura fiscala de la restaurant cu masa servita. dar pe bonul fiscal se enumera ce s-a consumat inclusiv bauturi alcoolice. Intrebarea mea e daca pot sa o trec in contabilitate sau e vreo problema daca sunt enumerate acele bauturi alcoolice. multumesc.
Cel mai recent răspuns: Smart Contab Expert S.R.L. , Contabil 10:46, 29 Aprilie 2009
O treceti la cheltuieli de protocol...;)
eu facturile de la restaurant le operez pe 623 iar unde am bautura si tigari pe 6588 nedeductibil cu tot cu tva, e mai bine pt. un eventual control.
eu facturile de la restaurant, nu le vad, si va sfatuiesc sa faceti la fel.
Ultima modificare: Miercuri, 29 Aprilie 2009
Smart Contab Expert S.R.L., Contabil
Conform codului fiscal ,,Art. 19. - (1) Profitul impozabil se calculează ca diferenţă între veniturile realizate din orice sursă şi cheltuielile efectuate în scopul realizării de venituri, dintr-un an fiscal, din care se scad veniturile neimpozabile şi la care se adaugă cheltuielile nedeductibile. La stabilirea profitului impozabil se iau în calcul şi alte elemente similare veniturilor şi cheltuielilor potrivit normelor de aplicare'',
iar bauturile alcoolice nu sunt consumate in scopul realizarii de venituri.
si nici mesele la restaurant, decat daca discutam de masa calda zilnica pentru salariati, dar discutia e lunga.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cheltuieli de protocol ella_rad ella_rad buna ziua. am si eu o intrebare referitoare la chelt de protocol. in factura emisa de catre hotel, pe linga cazare, servicii parcare, restaurant apar si ... (vezi toată discuția)
Protocol 2% torex2 torex2 Ce se intelege prin protocol 2%, pot sa cumpar in avans inclusiv haine (costum sau ceva in genul) sa le facturez pe firma si in limita a 2% din profitul brut ... (vezi toată discuția)
Inregistrare cheltuieli protocol mi_ta mi_ta Buna seara! As dori sa stiu si eu ce se poate inregistra ca cheltuiala de protocol la CMI. Multumiri anticipate! (vezi toată discuția)