Buna ziua !
Daca am un copil din afara casatoriei (10 luni ) iar acesta este recunoscut de tata prin procedura administrativa la nasterea acestuia si doresc sa-i cer pensie de intretinere ptr. minor , sunt conditionata de procedura incredintarii minorului in prealabil?
Adica trebuie sa existe o hot judec care sa specifice in grija cui este minorul sau nu este necesar si pot introduce actiunea ptr. pensie de intretinere?
Multumesc.
Da, este necesara obtinerea unei hotarari data de instanta in acest sens!!!!!Aveti nevoie de aceasta hotarare si mai tarziu,de exemplu pentru obtinerea unor ajutoare de la stat!!!!
Puteti introduce o actiune in instanta pentru acordarea pensiei de intretinere, deoarece tatal l-a recunoscut pe minor, iar copilul din afara casatoriei are aceiasi situatie legala fata de parinte si rudele acestuia ca si copilul din casatorie, inclusiv situatia exercitarii drepturilor si indatoririlor parintesti.
Practic , minorul , odata recunoscut , are aceeasi situatia juridica a copilului nascut in cadrul unei casatorii.Intrucat relatia de concubinaj nu a continuat , puteti cere aceasta pensie de intretinere , care poate atinge 1/4 din veniturile ce au caracter permanent ale fostului concubin
In acest sens , va sfatuiesc sa identificati societatea unde acesta activeaza , pt a afla veniturile pe ultimele 6 luni.
mai mult , v-as sfatui sa introduceti o actiune privind incredintarea minorului spre crestere si educare dvs , si eventuala pensie de intretinere
Ce pot face
i0nela
am un copil dintro relatie de concubinaj, tatal la recunoscut , la 2 luni dupa nastere tatal a plecat in strainatate suna intreba de copil trimetea bani sa il ... (vezi toată discuția)
Divort
olgaaneta
am aflat cam acre ar fi pasii pentru deschiderea actiunii de divort si care sunt taxele;as avea totusi o intrebare: tinand cont de faptul ca suntem casatoriti ... (vezi toată discuția)