Am trecut printr-un partaj judiciar pe durata anului 2012/2013. Hotararea civila a ramas definitiva si irevocabila, cu drept de intabulare pe cotele parti ale fiecaruia din imobilul supus partajului. De circa o luna, a aparut o persoana care sustine ca detine un CVC in forma autentica in care unul dintre proprietarii imobilului (doi frati dupa care am facut iesirea din indiviziune, ambii decedati la ora actuala) supus partajului ar fi vandut cota sa parte (de 1/2) in 1998. Persoana respectiva NU s-a intabulat cu siguranta pana la data realizarii expertizei judiciare de partaj, deoarece in CF figurau proprietarii (cei doi frati) pe care ii stia toata lumea. Persoana din urma ne ameninta ca hotararea civila e nula.
Intrebare: S-ar fi putut intabula persoana respectiva pe durata procesului pentru 1/2 din imobilul supus partajului, cu precadere intre realizarea expertizei si pronuntarea sentintei pe baza acelui contract din 1998 autentificat la notar?
Ce forta are un asemenea act? Ne framanta acest aspect.
Este posibil sa se fi intabulat daca are act autentic pe cota sa parte. Mai cereti un extras de inform are sa vedeti ce s a intamplat. De de nu ati notat litigiu in CF? Actul autentic are aceeasi forta ca si hotararea judecatoreasca.
Scoateti extras de informare si apoi vedeti ce figureaza. Luati legatura cu avocatul si cu cel care sustine ca are act autentic sa vi l arate daca nu a intabulat inca. Daca a intabulat si se demonstreaza ca actul autentic este valabil atunci veti fi coproprietar cu respectivul.
Am fost azi si am scot un extras de CF pentru informare. Proprietarii tabulari sunt precum ii stiam eu. Ca urmare a sentintei definitive si irevocabile din 06 ianuarie 2014 trebuie sa mai fac ceva la OCPI pana ma intabulez? Sau este deja aceata sentinta opozabila tertilor?
Nu am vazut nicaieri pe extras notat faptul ca exista o sentinta pe acele parcele.
Am intrebat avocata, dar nu stie sa ma lamureasca, din pacate...
Va multumesc!