buna ziua am si eu 2 rugaminti la dvs una am probleme cu un vecin nou care sa mutat langa noii vecinul asta sa mutat acum recent inaintea lui a stat proprietarul casei care a murit noi am construit in 1994 o casa noua in stil vagon si am 5 camere prima camera este facuta pe hotar intre el si eu in cazul asta ce pot face, el intre timp sa lipit de 2 pereti ai casei cu o baie care e pe peretele meu din dormitor si un dormitor pe urmatoarea camera a casei mele pt ca tata cand traia cu mine in curte era alcoolic si cred ca i-a dat bautura si i-a lasat sa se lipeasca de casa noastr dar este vernbl nu este scrisa nici o gartie canoi il lasam sa se lipeasca de peretii casei noastre si in dormitoruk meu am zugravit si am umezeala baia asta a facut-o de vreo 3 ani si ei i-mi spun mie ca era facuta de cand a cumparat curtea dar nu este adevarat ce pot sa le fac in situatia asta intre casele noastre nu este cei 1 metru jumate distanta nu este deloc sunt lipite casele daca e un incendiu ard amandoua. si mai am o problema a facut un gard de boltari nnu am dat nici o gartie scrisa cu ei sa faca gardul pleaca din coltul casei noastre si nu l-a facut drept e stramb si ne-a mai luat noua a intrat in curte la noi cu putini metrii e facut in valuri si ei se tot umfla in pene ca au cadastru facut ce pot sa fac in situatiile astea cu ei ca eu am avut un prun care s-a dus creanga la ei si ia deranjat si l-a taiat fara sa-mi spuna nmic deci tot ce erau spre ei le rupea le taia dar ei au intrat la noi ce ma sfatuiti ce sa fac si daca o scot cu ei la capat.
mariana dinita astept raspuns de la dvs multumesc
Pentru ca au construit gardul depasind linia de hotar, formulati actiune in granituire, in vederea stabilirii si respectarii liniei de hotar.
Pentru faptul ca au construit si acestia pe linia de hotar, lipindu-se de casa dvoastra, nu uitati ca primul care nu a respectat limita ati fost dvoastra. Aveti un acord scris si autentic de la vecini ca sa construiti pe hotar? Daca da, atunci ii puteti da in judecata pentru respectarea distantei de proprietarea dvoastra si aveti sanse de castig. Daca nu, atunci sunteti in aceeasi situatie amandoi si atunci daca il veti da in judecata, probabil va fi formula si vecinul aceleasi pretentii si o sa va ceara respectarea distantei, iar atunci veti fi si dvoastra obligat sa respectati limita de distanta.
Buna ziua multumesc pt raspuns problema ca am facut prima camera pe hotar este de cand am facut casa proprietarul care era atunci era batran nu am facut nici o intelegere scrisa ca putem sa facem camera pe hotar deci e demult timp ca noi curtyea asta o avem din 1985 deci e de atunci facuta pe hotar, iar aici in curtea vecinului sunt 3 a serie de proprietari ca s-a vandut curtea aia la n persoane au fost multi proprietari aici dar astia sunt mai ai dracu si se urca pe gard la mine si i-mi da indicatii sa nu fac cotet de porci sa nu fac dar ei fac ce vor cu ce esre la mine spre ei ii deranjeaza orice am ajuns sa ma comande ei sa-mi spuna ce sa fac si ce sa nu fac in curtea mea e normal dar eu nu ma bag la ei sa-i comand deci cu camera pe hotar este demult timop nu este de acum sunt 20 ani treaba asta. eu la cadastru cand fac pot sa-i dau inapoi in bucatile de teren care mi-au intrat in curte la mine ca nu este numai cu gardul sau cu casa orice fac ei intra spre noi nu-si respecta linia fe hotar si dupa aceea daca le spui fac pe prostii i-mi arunca in fata ca ei au cadastru facut o sa fac si eu cadastru ca nu am facut succesiunea si sa vedem se pupa ce am eu cu ce au ei si in situatia asta daca ii descopar cu nereguli ce le pot facemariana dinita
multumesc mult pt raspuns Am si eu o alta problema tata a avut o masina din1982 o lada nu a schimbat talonul permisul cand se schimbau au ramas vechi cum erau inainte, intre timp masina a radiat-o cei de la politie in circulatie dar nu este radiata complet este inregistrata la primarie si din 2004 el nu si-a respectata obligatia de proprietar sa platesca impozitele la ea intre timp a dat-o la fiare vechi la tigani a vandut-o pe bani ca el pana in 2010 cand a murit nu a mai platit nimic nu la mai interesat de soarta impozitului ca are dari la primarie si m-a lasat pe mine cu ea de plata si cei de la primarie tot adauga penalizari stand cu ei in aceeasi curte acum casuna pe mine cu toate ca nu am facut succesiunea si proprietara era mama in acte sa platesc eu datoriile care le avea el de fapt catre primarie si se percep tot timpul penalizari le-am explicat domnilor de la primarie ca masina numai exista nici tablitele cu numere nu mai sunt pt ca el devenise alccolic si numai stia de el mie nu-mi convine saâi platesc eu acum atatia bani care nu si-a platit el cand traia fiind masina lui nu a fost a mea sau nu mi-a ramas mie si-a luat banii pe ea si restul nu l-a interesat ca raman pe spinarea mea datoriile, si am explicat la primarie dar fara nici un rezultat ce fac in situatia asta daca eu stau pe aceeasi adresa unde a stat si el sunt obligata sa platesc eu dariile lui la primarie ca nu sunt singura mostenitoare mai am 2 surori dar pe ele nu le intereseaza vor numai dreptul dar datoriile care sunt nu le pasa ce pot da fac in situatia asta
astept raspuns multumesc mult
mariana dinita