avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 226 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Retragere cerere de chemare in judecata si restituirea ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Retragere cerere de chemare in judecata si restituirea taxei de timbru judiciar catre reclamant.

Buna ziua,
Va rog spuneti-mi si mie, daca am facut o contestatie la executarea silita, iar cererea a fost deja comunicata catre parat (o institutie publica), iar paratul a depus intampinare si mi-a relatat ca este de acord sa anuleze titlul executoriu daca ii aduc un inscris anume, mai pot renunta la judecata si sa primesc banii inapoi pe taxa judiciara ce am platit-o ?

Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: stancalia , utilizator 19:53, 17 Octombrie 2018
Va multumesc foarte mult pentru ajutorul acordat ! M-am lamurit acum. :)
Doar inca o mica mentiune, eu nu aveam obligatia sa depun certificatul de grefa la politie pentru a fi suspendata executarea amenzii fiindca aceasta este deja suspendata conform legii prin introducerea plangerii contraventionale in termenul prevazut de lege. Iar depunerea unui certificat de grefa este prevazuta doar in legea circulatiei, astfel ca nu si in OG2/2001, iar motivul pentru care se depune la politie acest certificat se pare ca are in vedere eliberarea permisului de conducere ori a unei dovezi de catre Politia Romana care sa tina loc de permis pana la finalizarea judecatii, insa mie nu ki-au retinut permisul ci doar mi-au aplicat o amenda. Dar oricum ... Sper sa fie totul bine. Va multumesc inca o data si va doresc o zi buna ! :)
Ultima modificare: Marți, 1 Aprilie 2014
Bizy, utilizator
Buna seara mai pot renunță la chemarea în judecata a unui vecin dacă neam înțeles pentru a-mi permite sa întru pe proprietatea lui să-mi repar casa menționez ca pârâtului nu i sa comunicat nimic
Buna seara mai pot renunță la chemarea în judecata a unui vecin dacă neam înțeles pentru a-mi permite sa întru pe proprietatea lui să-mi repar casa menționez ca pârâtului nu i sa comunicat nimic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Titlu executoriu previas previas Am primit un PV pentru lipsa rovinietei.Ulterior am facut plangere contraventionala in termen legal de 15 zile.Cu toate acestea ANAF a emis somatie si titlu ... (vezi toată discuția)
Plangere contraventionala - instanta competenta, acte necesare? Ciprianwfu Ciprianwfu Buna ziua! Am fost astazi la tribunal pentru a depunde o contestatie impotriva procesului verbal intocmit de politia rutiera.Doamna de acolo era foarte ... (vezi toată discuția)
Scrisoare de inaintare AurelOlteanu AurelOlteanu Buna ziua, Prietenei mele i a fost suspendat permisul si a primit si 10 puncte de penalizare, insumand 1450 lei. Ambele sanctiuni au fost scrise pe acelasi ... (vezi toată discuția)